Ervaar Jongerenreizen

FAQ

Hieronder vind je onze meestgestelde vragen. Mocht jouw vraag hier niet bij staan, neem gerust contact op met ons via contact@ervaarreizen.nl!

Jouw jongerenreis zal vanaf een vast vertrekpunt starten. In de meeste gevallen is dit in een accommodatie waar ook de overnachting vóór je jongerenreis zal plaatsvinden. Ook kun je hier alvast contact leggen met je reisgenoten. Raadpleeg je reisschema voor de exacte details.

Je reis met een internationale groep jongeren die vanuit alle hoeken van de wereld komen. Iedereen tussen de 18 tot 35 en een beetje is welkom op onze reizen. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 20 en 28 jaar. Ben je jonger dan 18 jaar? Helaas mogen we verzekeringstechnisch geen uitzonderingen maken en zul je nog (even) moeten wachten.

Je zult de groep pas voor het eerst ‘live’ ontmoeten op de plek waar de reis start, in je eerste accommodatie. Wél word je 1 week voorafgaand aan de reis toegevoegd aan een app groep, zodat jullie de voorpret alvast kunnen delen! 🙂

Dit kun je nergens zien. Wel kunnen we dit van tevoren opvragen indien gewenst. 

Lokaal vervoer, accommodaties, de meeste maaltijden, ferry transfers, Nationaal Park Fees, activiteiten en entreegelden zoals genoemd in de reisbeschrijving zijn inbegrepen in de reissom. En natuurlijk de diensten van de reisleider en chauffeur.*

(*Dit is exclusief eventuele buitenlandse service en onafhankelijke tochten die los staan van het reisprogramma)

Ja, gemiddeld reist meer dan de helft van onze reizigers in hun eentje. Vrienden zijn dus zo gemaakt en vaak voor het leven! 🙂

De groepsgrootte varieert per bestemming, per reis. In Australië en Nieuw-Zeeland kun je bijvoorbeeld een gemiddelde grootte van 25 reizigers nemen, maar in het hoogseizoen zullen de rondreizen vaak vol bezet zijn.

Dat is afhankelijk van welke jongerenreis je gaat maken. Meestal overnacht je in hotels, hostels, lodges of tenten. Je deelt je kamer met een reisgenoot/ meerdere reisgenoten van hetzelfde geslacht. Er is vaak ook een mogelijkheid om te verblijven in een single kamer. Hier betaal je dan wel een meerprijs voor.

Heb je speciale dieetwensen, bijvoorbeeld vegetarisch, dan zal er alles aan gedaan worden binnen de mogelijkheden die er zijn om ervoor te zorgen dat je specifieke behoeften worden voorzien. Maak je voorkeur voor een bepaald dieet duidelijk bij boeking. Helaas is op sommige locaties de verscheidenheid van het eten zo beperkt dat we niet kunnen garanderen dat je voorkeur kan worden uitgevoerd bij het eten. Mocht je nog niet zeker zijn over wat wel en wat niet kan? Neem dan contact met ons op.

Als je een medische aandoening of handicap hebt die je reis kan beïnvloeden, vragen wij je om ons hier schriftelijk van op de hoogte te brengen voordat je definitief boekt. Het kan zijn dat we vragen om een medische verklaring zodat onze agent ter plaatse kan oordelen of het verantwoord is aan een reis deel te nemen. Als wij niet in staat zijn om aan je behoeften tegemoet te voldoen behouden wij ons het recht voor om de reservering te weigeren of te verlangen dat je begeleid wordt door een persoon die volledige steun aan jou kan leveren.

Wij adviseren je om via CIBTvisas.nl (indien nodig) een visum te regelen. In verband met privacy en aansprakelijkheidsregels kunnen en mogen wij geen advies geven over grensdocumenten en benodigde visa.

Voor onze jongerenreizen geldt een strikte leeftijdsgrens van 18 tot 39 jaar. In verband met aansprakelijkheden en verzekeringen mogen wij helaas geen uitzondering maken wanneer je jonger bent dan 18 jaar.

Bij de meeste reizen is het mogelijk om vooraf een transfer via ons te boeken zodat je wordt opgewacht op de luchthaven en naar je eerste accommodatie zal worden gebracht. 

Ja, zeker kan dit! Eén week voor vertrek wordt je toegevoegd aan een groepsapp met je medereizigers die dezelfde reis hebben geboekt. Zo kun je vooraf al kennis maken.

Onze jongerenreizen worden standaard aangeboden zonder intercontinentale vluchten. Dat komt doordat de prijzen van vliegtickets fluctueren, waardoor wij de prijs van een ticket niet met zekerheid kunnen communiceren. Bij een aantal reizen zijn binnenlandse vluchten wél inbegrepen, daar deze standaard in het pakket zitten. Dit kun je zien bij het kopje ”inclusief”. Wij helpen je graag met het vinden van een geschikt/voordelig vliegticket.

Jazeker! Als onderdeel/handelsnaam van Reisburo Schoenmaeckers profiteer je van eerlijke voorwaarden en financiële garanties. Meer informatie vind je terug in de algemene voorwaarden.

Tijdens je groepsreis reis je met een internationaal reisgezelschap. Je ontmoet je reizigers dus op de plek waar je reis zal starten. Wij boeken altijd één nacht van tevoren in de accommodatie waar de reis zal starten. Hier zul je je medereizigers dus ook ontmoeten!

Wij adviseren je om via CIBTvisas.nl (indien nodig) een visum te regelen. In verband met privacy en aansprakelijkheidsregels kunnen en mogen wij geen advies geven over grensdocumenten en benodigde visa.

We proberen natuurlijk de tijd die je in de touringcar zit te beperken, zodat je meer tijd hebt om van de plaatsen die je bezoekt te genieten. We hebben onze routes aan de afstanden aangepast, maar sommige dagen zal je langer onderweg zijn dan andere dagen.