FAQ

Jouw jongerenreis zal vanaf een vast vertrekpunt starten. In de meeste gevallen is dit in een accommodatie waar ook de overnachting vóór je jongerenreis zal plaatsvinden. Ook kun je hier alvast contact leggen met je reisgenoten. Raadpleeg je reisschema voor de exacte details.

Je reis met een internationale groep jongeren die vanuit alle hoeken van de wereld komen. Iedereen tussen de 18 tot 30 en een beetje is welkom op onze reizen. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 20 en 28 jaar. Ben je jonger dan 18 jaar? Helaas mogen we verzekeringstechnisch geen uitzonderingen maken en zul je nog (even) moeten wachten.

Ja, gemiddeld reist meer dan de helft van onze reizigers in hun eentje. Vrienden zijn dus zo gemaakt!

Dat is afhankelijk van welke jongerenreis je gaat maken. Meestal overnacht je in hotels, hostels, lodges of tenten. Je deelt je kamer met een reisgenoot / meerdere reisgenoten van hetzelfde geslacht.

Indien je speciale dieetwensen hebt zal er alles aan gedaan worden binnen de mogelijkheden die er zijn om ervoor te zorgen dat jouw specifieke behoeften worden voorzien.
Maak je dieetwensen meteen kenbaar bij boeking. Helaas kunnen we voor sommige bestemmingen een dieetvoorkeur niet garanderen. Mocht je nog niet zeker zijn over wat wel en wat niet kan? Neem dan contact met ons op.

Als je een medische aandoening of handicap hebt die je reis kan beïnvloeden, vragen wij je om ons hier schriftelijk van op de hoogte te brengen voordat je definitief boekt. Het kan zijn dat we vragen om een medische verklaring zodat onze agent ter plaatse kan oordelen of het verantwoord is aan een reis deel te nemen. Als wij niet in staat zijn om aan je behoeften tegemoet te voldoen behouden wij ons het recht voor om de reservering te weigeren of te verlangen dat je begeleid wordt door een persoon die volledige steun aan jou kan leveren.

Wij adviseren je om via CIBTvisas.nl (indien nodig) een visum te regelen. In verband met privacy en aansprakelijkheidsregels kunnen en mogen wij geen advies geven over grensdocumenten en benodigde visa.

Wil je het echte ongerepte Afrika ontdekken? Met de Adventure Pass neem je deel aan alle activiteiten die Afrika zo uniek maken. Bijvoorbeeld: Nationale Parken verkennen, toegang tot Unesco Wereld Erfgoed bestemmingen, game drives, tours door authentieke dorpjes en veel meer. De Adventure Pass is verplicht op al onze reizen naar Afrika en zorgt ervoor dat je alle grote highlights af kunt strepen op je bucketlist. Klaar voor het avontuur? Let’s go!

Goede vraag! Hier kun je ze inzien en vind je nog veel meer informatie.

Voor onze jongerenreizen geldt een strikte leeftijdsgrens van 18 tot 39 jaar. In verband met aansprakelijkheden en verzekeringen mogen wij helaas geen uitzondering maken wanneer je jonger bent dan 18 jaar.

Ja, dit kan. Via een app kun je in contact komen met de personen die dezelfde reis hebben geboekt. Zo kun je vooraf al kennis maken.

Onze jongerenreizen worden standaard aangeboden zonder intercontinentale vluchten. Dat komt doordat de prijzen van vliegtickets fluctueren, waardoor wij de prijs van een ticket niet met zekerheid kunnen communiceren. Bij een aantal reizen zijn binnenlandse vluchten wél inbegrepen, daar deze standaard in het pakket zitten. Dit kun je zien bij het kopje ”inclusief”. Wij helpen je graag met het vinden van een geschikt/voordelig vliegticket.

Jazeker! Als onderdeel/handelsnaam van Reisburo Schoenmaeckers profiteer je van eerlijke voorwaarden en financiële garanties. Meer informatie vind je terug in de algemene voorwaarden.