14 dagen
Duur
Londen
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Deze jongerenreis door Groot-Brittannië en Ierland laat je de highlights van deze indrukwekkende landen zien. Verdiep je in de cultuur van de stad die ons Shakespeare gaf, shop till you drop in de prinselijke straten van Edinburgh of party all night long in de levendige bars van Dublin! Reis van oude ruïnes naar moderne metropolen, verken kastelen, burchten, pubs en tavernes en neem plaats in meer dan 2000 jaar geschiedenis en een verscheidenheid aan verschillende culturen. Onder begeleiding van deskundige reisleiding, reis je met een moderne bus met airconditioning en met een groot aantal gelijkgestemde jonge reisgenoten. Dit wordt een fantastische jongerenreis die je nooit zult vergeten!

HIGHLIGHTS
Ghost tour YorkHadrian’s Wall
Blarney CastleGuinness Storehouse Dublin
Cliffs of MoherBath & Stonehenge
STARTPUNTLonden, Groot-Brittanië
EINDPUNTLonden, Groot-Brittanië
INCLUSIEF
13 overnachtingenProfessionele gids/reisleiding
13x ontbijt, 4x dinerDiverse excursies
EXCLUSIEF
Vluchten
Optionele excursies
Visa

 

1

Dag 1: Londen - York

We vertrekken deze ochtend uit Londen en gaan naar de pittoreske stad Oxford, de thuisbasis van één van de meest prestigieuze universiteiten ter wereld. We maken een oriëntatietour door een aantal van de meest gewaardeerde universiteitsgebouwen, waarna er wat vrije tijd is om de stad te verkennen. Vervolgens gaan we verder naar de Midlands en het gezellige centrum van Stratford-Upon-Avon. Hier wordt door de lokale bevolking nog steeds de beroemdste zoon van de stad liefdevol herinnert; William Shakespeare! We blijven de noordelijke richting op gaan naar een van de mooiste steden van Engeland, York. Vanavond is er een ghost tour. Vanuit de ‘Shambles’, een echte middeleeuwse winkelstraat, zal een gids ons ijzingwekkende verhalen vertellen over de meest spookachtige plekken van deze oude stad. Later deze avond kun je ontspannen in een van de vele pubs of bars.
2

Dag 2: York - Edinburgh

Vandaag gaan we naar het noorden naar de trotse natie van Schotland! Onze eerste stop is bij de Muur van Hadrianus, een barrière gebouwd door de keizer Hadrianus om het Romeinse-gecontroleerde Groot-Brittannië te verdedigen tegen de felle Keltische krijgers uit het noorden. We bezoeken een van de overgebleven stukken van de muur waarna we naar de schitterende hoofdstad van Schotland, Edinburgh, gaan. We hebben drie nachten waarin we kunnen genieten van de geschiedenis, de cultuur en de geest van deze plek. Vanavond genieten we van een gezamenlijk diner in een lokaal restaurant. 
3

Dag 3: Edinburgh

De dag begint met een wandeling door Edinburgh, waarbij we bezienswaardigheden zien zoals de koninklijke Royal Mile en het prachtige Edinburgh Castle, gelegen op een heuvel met uitzicht op de stad. De dag is dan vrij om de stad verder te verkennen! Probeer de lokale keuken voor de lunch. In de avond is er een optionele Schotse Ceilidh avond, waar we een traditionele Schotse drie-gangen maaltijd krijgen met entertainment – je raadt het al, doedelzakken en kilts zullen inderdaad aanwezig zijn! Het fantastische nachtleven van de Schotse hoofdstad is zeker ook de moeite waard. 
4

Dag 4: Edinburgh

Edinburgh is na Londen de meest populaire bestemming in het Verenigd Koninkrijk en niet zonder reden. Er zijn tal van activiteiten die ons bezig kunnen houden vandaag, zoals een optionele dagtocht naar de ruige, wilde schoonheid van de Schotse Hooglanden. Je vertrekt vroeg, deze tour neemt je mee naar het schilderachtige stadje Stirling, Glencoe en natuurlijk het prachtige Loch Ness, waar je op zoek kunt gaan naar Nessie, het monster van Loch Ness! Bij terugkomst in Edinburgh in de vroege avond, verkennen we het nachtleven van Edinburgh.
5

Dag 5: Edinburgh - Glasgow

Tijdens onze korte reis naar Glasgow stoppen we onderweg om een whisky distilleerderij te bezoeken. Hier kunnen we deelnemen aan een optionele rondleiding en proeverij. We rijden verder naar de grootste stad van Schotland, Glasgow. Deze stad staat vol met trendy cafés, galerieën en winkels die je natuurlijk allemaal (of een deel) kunt gaan zien. In de avond ontdekken we waarom Glasgow bekend staat als een van de beste steden voor live muziek in het Verenigd Koninkrijk. Met een beetje geluk stuit je op de nieuwe Franz Ferdinand! 
6

Dag 6: Glasgow - Belfast

We rijden van Glasgow naar de westkust van Schotland, naar de haven van Stranraer. Hier zullen we de veerboot nemen voor een ongeveer drie uur durende tocht naar Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland. Dit land heeft een turbulent verleden, maar is nu een vriendelijke, levendige en gezellige plek om te bezoeken. Als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van deze regio, dan is er de mogelijkheid om een optionele ‘Black Cab’ rondleiding door de stad te nemen.
7

Dag 7: Belfast - Galway

Onze eerste stop deze ochtend is de Giant’s Causeway, een geologisch wonder aan de kust van Noord-Ierland. Een reeks van grote zeshoekige stenen, ontstaan door vulkanische activiteiten, die een dam vormen welke werd gebruikt door de mythische reus Finn McCool! Vervolgens gaan we naar de 17e eeuwse ommuurde stad Derry (ook bekend als Londonderry). Een wandeling rond een deel van de muren is een geweldige manier om deze historische stad te verkennen. Na de lunch gaan we verder in zuidelijke richting naar Galway, een prachtige, authentieke Ierse stad aan de westkust van de Emerald Isle. Het centrum van de stad heeft tal van restaurants, pubs en bars om uit te kiezen deze avond. Je zult snel zien waarom mensen deze stad het ‘culturele hart van Ierland’ noemen! 
8

Dag 8: Galway

Vandaag hebben we een vrije dag in Galway. Het landschap van deze kustlijn is beroemd en de stad zelf heeft een aantal grote winkelcentra. Als alternatief is er een optionele dagtocht naar de Aran-eilanden mogelijk, een plek van pure schoonheid, waar stenen huisjes en boerderijen zijn gelegen in de golvende groene heuvels en de indrukwekkende kustlijn. Deze eilanden bieden een glimp van de traditionele landelijke Ierse manier van leven – landbouw, visserij en wol zijn de belangrijkste industrieën. Terug naar Galway, waar het nachtleven bruist.
9

Dag 9: Galway - Killarney

Vanochtend brengen we een bezoek aan de schilderachtige Cliffs of Moher. Deze spectaculaire kliffen hoog boven de Atlantische Oceaan zijn de thuisbasis van talloze vogelsoorten. Vervolgens gaan we verder langs de westkust naar Killarney. Dit aan het meer gelegen dorp is gelegen in het weelderige landschap en heeft een groot centrum. Fijne restaurants en traditionele pubs zijn er in overvloed, dus een grote kans op het vinden van live Ierse folk muziek. 
10

Dag 10: Killarney - Dublin

Deze ochtend bezoeken we Blarney Castle, de thuisbasis van de legendarische Blarney Stone. Naar verluidt, geeft het kussen van de Blarney Stone je ‘the gift of gab’ oftewel de kunst van het vleien. Met deze nieuw verkregen kunst, gaan we verder naar de Rock of Cashel, een middeleeuwse vesting die goed bewaard is gebleven – het gerucht gaat dat de patroonheilige van Ierland, Sint Patrick, de koning van Munster hier heeft bekeerd. Na Rock of Cashel gaan we naar de kleurrijke hoofdstad van Ierland, Dublin. Vanavond kunnen we in onze accommodatie genieten van een gezamenlijk diner, waarna we kunnen ontdekken of het legendarische nachtleven van Dublin echt zo legendarisch is als men zegt!
11

Dag 11: Dublin

We maken een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals Trinity College, Dublin Castle en O’Connell Street en als laatste brengen we een bezoek aan het wereldberoemde Guinness Storehouse! Deze briljante interactieve ervaring ligt op het terrein van de brouwerij waar het meest bekende exportproduct van Ierland wordt geproduceerd. De rest van de dag is vrij om Dublin te verkennen. Je zou enkele van de vele musea, galeries, winkels op Grafton Street, of Croke Park, de thuisbasis van de Ierse sporten van hurling en Gaelic football kunnen bezoeken. Vanavond heb je de tijd om de bars, pubs en clubs van de bruisende wijk Temple Bar te bezoeken! 
12

Dag 12: Dublin - North Wales

De vroege ochtend ferry van Dublin brengt ons aan de overkant van de Ierse Zee naar Wales. De rijke cultuur maakt Wales een populaire vakantiebestemming voor veel Britten. Het is ongetwijfeld ook een land van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. We hebben daarom de tijd om de prachtige Snowdonia regio te verkennen, voor onze overnachting in Llangollen, een schilderachtig stadje aan de rivier de Dee. 
13

Dag 13: North Wales - Cardiff

Vandaag vertrekken we naar het zuiden van Wales naar de jonge hoofdstad Cardiff. De enorme herontwikkelingen in de afgelopen decennia hebben dit één van de meest aantrekkelijke steden in Groot-Brittannië gemaakt. Cardiff Quay is een gebied dat de verjonging van de stad symboliseert, en is ook de thuisbasis van het Grand Millennium Stadium, de thuisbasis van het Welsh rugby en voetbal. Vanavond kun je genieten van een gezamenlijk diner op de laatste avond van deze jongerenreis. Hierna krijg je de kans om te ontdekken waar Cardiff bekend om staat: het beste nachtleven in het Verenigd Koninkrijk! 
14

Dag 14: Cardiff - Londen

Op onze weg terug naar Londen maken we twee fantastische stops. De eerste is de stad Bath, een echte parel in het zuidwesten van Engeland. De naam komt van de oude Romeinse baden, die nog steeds in het centrum van de stad liggen. Het is een prachtige stad met misschien wel het meest pittoreske rugbyveld! Vervolgens gaan we naar het historische Stonehenge. De direct herkenbare cirkel van deze staande stenen is synoniem voor mysterie – hoe heeft de mens zulke grote, zware stenen kunnen verplaatsen en waarom staan ze in deze vorm? Je kunt er je eigen theorieën op los laten als we terugkeren naar Londen, waar onze jongerenreis eindigt in de vroege avond. Hier nemen we afscheid van onze reisleiding en reisgenoten. 

Jongerenreis reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een review achter

Beoordeling