15 dagen
Duur
Bangkok
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Tijdens deze 16-daagse rondreis bezoek je maar liefst drie landen in Azië. Thailand, Laos en Cambodja staan tijdens deze jongerenreis op het programma. Je maakt een city tour door de stad van Bangkok en een river boat cruise over de Mekong rivier. Daarnaast maak je nog een city tour door Vientiane en Phnom Penh. Een mooie rondreis door het veelzijdige Azië!

HIGHLIGHTS
Bangkok per tuk-tukStreet food tour
Chiang Mai city tourAngkor Wat
Mekong river boat cruiseBezoek aan Pak Ou Caves
STARTPUNTBangkok, Thailand
EINDPUNTPhnom Penh, Cambodja
INCLUSIEF
13 overnachtingen in hotels1 overnachting in een trein
14x ontbijt, 3x lunch, 3x dinerDiverse excursies
Lokaal vervoer/vluchtenProfessionele gids
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa

 

1

Dag 1: Bangkok, Thailand

Je hebt de tijd om de stad Bangkok te ontdekken. Wil je graag een stukje cultuur bezichtigen? Bezoek dan de vele musea die Bangkok rijk is! Daarnaast vindt je vele tempels en vele winkeltjes, die tot ’s avonds laat geopend zijn, in de straten van Bangkok. Maak je klaar voor vanavond: samen met de groep ondernemen we een tuk tuk street food tour.
2

Dag 2: Bangkok - Chiang Mai

Vandaag maken we nog een citytour door Bangkok, waarna we verder reizen naar Chiang Mai. In Bangkok vindt je vele vervoersmiddelen zoals de auto, skytrain, boot of tuk tuk. We bezoeken Wat Traimit en de boeddhistische tempel What Pho. Last but not least: brengen we een bezoek aan Grand Palace, wow! Per nachttrein reizen we naar de hoofdstad van het noordelijke gedeelte, Chiang Mai.
3

Dag 3: Chiang Mai

We starten deze ochtend met een tour door de oude stad van Chiang Mai, middels een trishaw. Er wordt gestopt bij Wat Chedi Luang, een 14e eeuwse boeddhistische tempel gebouwd tegen de overblijfselen van King Saen Muang Ma’s vader en we bekijken de muurschilderingen van de Wat Puak Taem tempel. Tevens bekijken we het Three Kings Monument. Vanavond kun je de lokale cafés en restaurants ontdekken, live like a local!
4

Dag 4: Chiang Mai

Vandaag heb je een vrije dag in Chiang Mai. Je kunt ervoor kiezen om een van de optionele activiteiten te ondernemen. Zo kun je een Gibbon adventure beleven middels een vlucht. Houd je meer van koken? Kies dan voor een optionele kookworkshop! Vanavond kun je op eigen gelegenheid gaan dineren.
5

Dag 5: Chiang Mai - Chiang Rai

We verlaten Chiang Mai en vervolgen onze tour richting Chiang Rai. We stoppen bij Wat Rong Khun, ook wel the White Temple genoemd. In de middag komen we aan bij de gouden driehoek, de grens waar Laos, Burma en Thailand bij elkaar komen. Wandel naar het hoogste punt om de Mekong en Ruak rivieren te bewonderen en een beter zicht te hebben over deze fenomenale landgrenzen. We vervolgen de weg naar Mae Sai, de meest noordelijke grens. Je hebt de tijd om even over de lokale marktjes te wandelen.
6

Dag 6: Chiang Rai – Pak Beng, Laos

Vandaag doorkruisen we de grens van Chiang Khong over ‘The Friendship Bridge’ en de Huay Xai grens om te arriveren in Laos. We cruisen over de Mekong rivier om uiteindelijk te arriveren in het kleine stadje Pak Beng. Zorg dat je camera is opgeladen: zo kun je foto’s maken met de locals!
7

Dag 7: Pak Beng – Luang Prabang

Deze ochtend kun je jezelf verwennen met een lekkernij op de lokale marktjes in de omliggende dorpjes. Tip: stop in het whisky dorpje, hier hebben lokale bewoners rijst weten te veranderen in Lao Lao whisky. De volgende stop is bij de Pak Ou Caves, een uitmonding van de Nam Ou rivier. De grotten zijn gevuld met boeddhistische beelden die zijn achtergelaten om offers te brengen in ruil voor geluk. In de middag arriveren we in Luang Prabang. Deze plaats kent honderden tempels en monumenten en geeft een gevoel van rust.
8

Dag 8: Luang Prabang

Het is citytour time! Ontdek de stad met een lokale gids, verken de highlights en geniet van een lekkere lokale maaltijd. Vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan de lokale marktjes waar ze veel textiel en handwerk verkopen.
9

Dag 9: Luang Prabang – Vang Vieng

Neem deel aan het dagelijkse ritueel van de monniken: het offeren van rijst, bananen en ander voedsel. Het ritueel wordt geassocieerd met een boeddhistische traditie waar monniken bedelen voor het dagelijks voedsel, in ruil voor onderdanigheid – en de onderdanigheid die ze hebben. Na het ontbijt vervolgen we de reis naar Vang Vieng, de rivierstad voor backpackers: kalkstenen grotten, slingerende waterwegen en bamboo bruggen.
10

Dag 10: Vang Vieng

Vandaag is een vrije dag in Vang Vieng. Je zou bijvoorbeeld kunnen kajakken over de Nam Song rivier. Wanneer je in Vang Vieng bent in het natte seizoen is het een aanrader om de rotsen te beklimmen. Een andere tip is om te zwemmen in het diepblauwe water van Tham Phu Kham of om naar de dorpjes Lao en Kmou te wandelen om de locals te leren kennen. Het is jouw avontuur, geniet ervan tijdens deze jongerenreis!
11

Dag 11: Vang Vieng – Siem Reap, Cambodja

Houd je paspoort gereed want vandaag vliegen we naar Siem Reap in Cambodja.
12

Dag 12: Siem Reap

Wat is er beter om de dag te beginnen met een prachtige zonsopgang? Vandaag bezoeken we een van ’s werelds must-sees van Cambodja te bezoeken: Angkor. We beginnen met de tempel van Bayon, met zijn vele steen facetten en reliëfs, waarna we onze route vervolgen richting de Ta Prohm tempel. De tour eindigt met het mooiste monument: Angkor Wat. Dit religieuze monument strekt zich uit over meer dan vijf kilometer. Op de top van de Pre Rup tempel heb je prachtige uitzichten over de jungle en kun je genieten van een prachtige zonsondergang!
13

Dag 13: Siem Reap – Phnom Penh

Phnom Penh wacht op ons! Bij aankomst brengen we een bezoek aan het koninklijk huis. De rest van de dag kun je naar eigen wens invullen. Geniet van een drankje in een cafeetje bij de rivier en kijk naar de prachtige zonsondergang.
14

Dag 14: Phnom Penh

Breng de dag door in deze Frans-gebouwde stad, breng een bezoek aan Silk eiland of bezoek het Tuol Sleng Genocide museum om meer te leren over de geschiedenis van Cambodja.
15

Dag 15: Phnom Penh

Vandaag eindigt onze onvergetelijke jongerenreis door Thailand, Laos en Cambodja.

Jongerenreis reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een review achter

Beoordeling