27 dagen
Duur
Bangkok
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Tijdens deze 27-daagse tour bezoek je maar liefst vier landen in Azië: Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Je brengt een bezoek aan verschillende grote steden zoals Bangkok, Ho Chi Minh City, Hoi An en Hanoi. Streetfood tours, tempels, adembenemende zonsondergangen en prachtige uitzichten, ingrediënten voor een prachtige reis door Azië!

HIGHLIGHTS
Bangkok tuk-tuk street food tourBangkok + Chao Phraya River tour
Wat Rong KhunMekong river boat cruise
Toul Sleng Genocide MuseumPak Ou Grotten
City tours Vientiane + Phnom PenhCu Chi tunnels
Hai Van mountain passDiner in restaurant Koto, Hanoi
STARTPUNTBangkok, Thailand
EINDPUNTHanoi, Vietnam
INCLUSIEF
22 overnachtingen in hotels2 overnachtingen in de trein
1 overnachting in een homestay1 overnachting op de boot
26x ontbijt, 7x lunch, 7x dinnerProfessionele gids
Lokaal vervoerDiverse excursies
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa

 

1

Dag 1: Bangkok, Thailand

Je hebt de tijd om de stad van Bangkok te ontdekken. Wil je graag een stukje cultuur bezichtigen? Bezoek dan de vele musea die Bangkok rijk is. Daarnaast vind je vele tempels en vele winkeltjes, die tot ’s avonds laat geopend zijn, in de straten van Bangkok. Vanavond maken we een tuk tuk street food tour, yum yum!
2

Dag 2: Bangkok – Chiang Mai

Vandaag maken we nog een citytour door Bangkok, waarna we verder reizen naar Chiang Mai. In Bangkok vindt je vele vervoersmiddelen zoals de auto, skytrain, boot of tuk tuk. We bezoeken Jim Thompson’s huis, de Thaise business man en designer die er voor zorgde dat de zijde industrie niet is uitgestorven. Hij verdween in de Maleisische jungle in 1974. Na ons bezoek vertrekken we met de boot over de Chao Phraya rivier en stoppen bij het Grand Palace, waar we de tuk tuk nemen naar de boeddhistische temple What Pho. We lunchen in een lokaal restaurantje. ’s Avonds reizen we met de trein naar de hoofdstad van het noordelijke gedeelte, Chiang Mai. De reis duurt de gehele nacht, wat betekent dat we overnachten in deze trein.
3

Dag 3: Chiang Mai

We starten deze ochtend met een tour door de oude stad van Chiang Mai, middels een trishaw. Er wordt gestopt bij Wat Chedi Luang, een 14e eeuwse boeddhistische tempel gebouwd tegen de overblijfselen van King Saen Muang Ma’s vader en we bekijken de muurschilderingen van de Wat Puak Taem tempel. Tevens bekijken we het Three Kings Monument. De tour eindigt op de lokale markt. Zet je live like a local missie voort!
4

Dag 4: Chiang Mai

It’s all yours! Vandaag heb je een vrije dag in Chiang Mai. Je kunt ervoor kiezen een optionele excursie te ondernemen; voor de kookliefhebbers is er een kookworkshop. Houd je meer van avontuur? Ga dan voor The Gibbon Experience!
5

Dag 5: Chiang Mai – Chiang Rai

We verlaten Chiang Mai en vervolgen onze tour richting Chiang Rai. We stoppen bij Wat Rong Khun, ook wel the White Temple genoemd. In de middag komen we aan bij de gouden driehoek, de grens waar Laos, Burma en Thailand bij elkaar komen. Wandel naar het hoogste punt en bewonder de Mekong en Ruak rivieren, beter zicht te hebben over deze fenomenale landgrenzen. We vervolgen de weg naar Mae Sai, de meest noordelijke grens. Je hebt de tijd om even over de lokale marktjes te wandelen.
6

Dag 6: Chiang Rai – Pak Beng, Laos

Vandaag staat alles in het teken van vriendschap. We doorkruisen de grens van Chiang Khong over ‘The Friendship Bridge’ en de Huay Xai grens om te arriveren in Laos. We cruisen over de Mekong rivier om uiteindelijk te arriveren in het kleine stadje Pak Beng. Zorg dat je camera is opgeladen, dan kun je foto’s maken met de locals! By the way: We cruisen twee dagen over de rivieren van Laos.
7

Dag 7: Pak Beng – Luang Prabang

Deze ochtend kun je jezelf verwennen met de lekkernij op de lokale marktjes in de omliggende dorpjes. Tip: stop in het whisky dorpje, hier hebben lokale bewoners rijst weten te veranderen in Lao Lao whisky. De volgende stop is bij de Pak Ou Caves, een uitmonding van de Nam Ou rivier. De grotten zijn gevuld met boeddhistische beelden die zijn achtergelaten om offers te brengen in ruil voor geluk. In de middag arriveren we in Luang Prabang. Deze plaats kent honderden tempels en monumenten en geeft een gevoel van rust.
8

Dag 8: Luang Prabang

It’s city tour time! Samen met een lokale gids verken je de stad. Geniet van de lekkernijen op de lokale marktjes. Een tip is om in de avond terug te keren naar de lokale marktjes, deze marktjes zijn omgetoverd tot een ware hub met buffetjes met diners voor minder dan $2 AUD! Na een lekker diner kun je genieten van de indrukwekkende kunst en cultuur van Luang Prabang!
9

Dag 9: Luang Prabang – Vang Vieng

Neem deel aan het dagelijkse ritueel van de monniken: het offeren van rijst, bananen en ander voedsel. Het ritueel wordt geassocieerd met een boeddhistische traditie waar monniken bedelen voor het dagelijks voedsel, in ruil voor onderdanigheid. Na het ontbijt vervolgen we de reis naar Vang Vieng, de rivierstad voor backpackers: kalkstenen grotten, slingerende waterwegen en bamboo bruggen.
10

Dag 10: Vang Vieng

Vandaag is een vrije dag in Vang Vieng. Je zou bijvoorbeeld kunnen kajakken over de Nam Song rivier. Wanneer je in Vang Vieng bent, in het natte seizoen, is het een tip om rotsen te beklimmen. Verder kun je zwemmen in het diepblauwe water van Tham Phu Kham of naar de dorpjes Lao en Kmou wandelen om de locals te leren kennen.
11

Dag 11: Vang Vieng – Vientiane

Bij aankomst maken we een city tour door Vientiane (halve dag). Het historische gedeelte van Wat Sisaket en de voormalige tempel van Wat Hor Phra Keo laat je een prachtige cultuur zien. Hierna bezoek je het Victory Monument, een oorlogsmonument met panoramische vergezichten over de stad. Het beste is bewaard voor het laatst: Pha That Luang, Laos’ nationale symbool. 
12

Dag 12: Vientane – Siem Reap, Cambodja

We nemen een vlucht naar Siem Reap.  Bij aankomst maken we een tour door Angkor, de voormalige mega stad die diende als de zetel voor Khmer Empire gedurende de 15e eeuw. We beginnen met de tempel van Bayon, met zijn vele steen facetten en reliëfs, waarna we vervolgen richting de Ta Prohm tempel. De tour eindigt met het mooiste monument: Angkor Wat. Op de top van de Pre Rup tempel heb je prachtige uitzichten over de jungle!
13

Dag 13: Siem Reap

Vandaag heb je een vrije dag in Siem Reap. Optioneel kun je een excursie ondernemen naar het hoofdkantoor van een lokale non-profit organisatie. Hier werken vrouwen uit het dorp die gespecialiseerd zijn in de traditionele ambacht, het mat weven. Tevens kun je genieten van een traditionele lunch bij een Khmer familie. Missie voor vanavond: verken de lokale bars en restaurantjes in het centrum.
14

Dag 14: Siem Riep – Phnom Penh

We vervolgen onze reis naar Phnom Penh en brengen een bezoek aan het Royal Palace, waarbij we een uitzicht hebben over de Tonle Sap rivier. Breng de rest van de dag door in het centrum, gezellig met locals in een lokaal café of restaurant.
15

Dag 15: Phnom Penh

Vandaag heb je een vrije dag in Phnom Penh. De rivierkant van Silver Pagoda, het nationale museum, art deco op de centrale markt? Bezienswaardigheden die je gezien moet hebben! Je kunt ook een optionele tour nemen naar Silk Island.
16

Dag 16: Phnom Penh – Ho Chi Minh City, Vietnam

Deze dag arriveren we in Ho Chi Minh City, het thuisfront van 10 miljoen inwoners en 4 miljoen motoren! Vanavond maken we weer een street eats tour in downtown Ho Chi Minh. Grijp de kans om nieuwe combinaties te ontdekken! Vietnamese specialiteiten zoals Banh Mi baguettes, rice paper pizza en sweet soup dessert.  
17

Dag 17: Ho Chi Minh City

Vandaag maken we een tour door de Cu Chi tunnels. Je leert meer over hoe het leven was voor de soldaten die verbleven in de tunnels gedurende de oorlog. De tunnels diende niet als leefplek, maar als voorziening en route naar het ziekenhuis voor de duizenden guerilla strijders. Wanneer we terug zijn in Ho Chi Minh City, vervolgen we de reis naar het Municipal theater dat ooit diende om de Franse inwoners te beschermen in 1954. Tijdens de tour stoppen we nog bij het Reunification Paleis en het War Remnants museum.
18

Dag 18: Ho Chi Minh City – Vinh Long

We arriveren in Cai Be, dat bekend is om haar floating markets; allerlei boten door de stad met verschillende soorten fruit en groenten. Aan het einde van de dag arriveren bij een lokale family waar we deze nacht verblijven.
19

Dag 19: Vinh Long – Nha Trang

De weg wordt vervolgd naar Nha Trang. We vliegen naar Vietnams meest populaire zeezicht resort, waar de mogelijkheid is tot kite-running, windsurfing en scuba diving. Geniet van de witte zandstranden, ga op zoek naar fruit markten of bezoek de Tran Phu straat, beter bekend als de Pacific Coast Highway of Vietnam.  
20

Dag 20: Nha Trang

Vandaag maken we een tour door de stad, waarna de rest van de dag vrij is gepland in Nha Trang! Ontspan op de stranden, of maak een privé boottour naar het Tri Nguyen Quarium, Hon Mun Island, Hon Tam Island en Lang Chai. Een echte aanrader!
21

Dag 21: Nha Trang – Hoi An

We vliegen naar het noorden, op weg naar Hoi An. Deze stad staat bekend om haar oude architectuur die de multiculturele historie van de stad laat zien. Deze historie is een mix van stijlen rondom Franse koloniale gebouwen, Chinese warenhuizen, Vietnamese huizen en huizen in Japanse stijl. Tijdens een stadstour ontdekken we meer van deze historische stad.
22

Dag 22: Hoi An

Rise and shine, Hoi An time! Huur een fiets om de highlights van Hoi An te bezichtigen, bijvoorbeeld het twee eeuwen oude Tan Ky house en neem een kijkje in de Japanse en Chinese invloeden. Je kunt ook voor een kookworkshop of vegetable village tour kiezen.
23

Dag 23: Hoi An – Hue

We rijden door de bergpas van Vietnam, de Hai Van Pass, een van Vietnams mooiste omgevingen. Een halve dag tour brengt ons naar het oude gedeelte van de stad en het voormalige Imperial Palace. We bezoeken een aantal bezienswaardigheden in Hue.
24

Dag 24: Hue – Hanoi

Vandaag nemen we een vlucht over de Zuid Chinese Zee richting Hanoi. Deze stad heeft Zuidoost Aziatische, Franse en Chinese invloeden die terug te vinden zijn in architectuur, food en cultuur. Een tegenhanger is het chaotische bestaan in deze stad. Tijdens een city tour ontdekken we de stad.
25

Dag 25: Hanoi – Halong Bay

We stappen op de boot voor onze tour richting Halong Bay. Met de lunch maken we een stop, waar je de kans krijgt te zwemmen kajakken rondom de boot. We kijken naar de zonsondergang vanaf de boot en dineren daarna gezamenlijk.
26

Dag 26: Halong Bay – Hanoi

Neem een laatste duik in de helder blauwe wateren van Halong Bay, voor we weer terug gaan richting Hanoi. We dineren in Koto, een afkorting voor Know One Teach One, een restaurant dat training en levenslessen aanbiedt aan straat kinderen. Wanneer je in het restaurant eet, sponsor je vervangende kookapparatuur of een nieuw uniform voor een trainee.
27

Dag 27: Hanoi

Na het ontbijt neem je afscheid van de groep, waarna onze onvergetelijke rondreis helaas ten einde komt.

Jongerenreis reviews

5.00 gebaseerd op 1 review
mei 2, 2017

Een paar dagen geleden ben ik teruggekomen van mijn 2de jongerenreis en mijn eerste trip in Azië. Ik heb de 27-daagse Asian Fusion reis gemaakt, door Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Ook deze trip is weer uitstekend bevallen. Hoop mooie dingen gezien en beleefd. We hadden een leuke internationale groep (ongeveer 10 mensen), met jongeren uit Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De jongste was 20, oudste 34. Doordat het zo’n kleine groep was, hebben we eigenlijk alles samen gedaan. Samen ergens hapje eten, samen ergens naartoe, samen op stap. Erg gezellig!
Verder hadden we een super leuke Thaise reisleider/gids die gedurende de gehele trip bij ons was. Daarnaast hadden we in alle steden ook steeds een lokale gids die met ons het programma deed. Het programma was vol en soms vermoeiend, maar stelde ons wel in staat om in korte tijd veel bijzondere dingen te zien en om mee te maken hoe de lokale bevolking in die landen leeft.
Kortom, deze reis is zeker een aanrader voor jongeren die in de toekomst naar Azië willen! Daarbij heeft Roy Tulfer (en de rest van het team van Ervaar Reizen) me uitstekend geholpen bij het regelen van de reis en het beantwoorden van (allerlei) vragen.

Laat een review achter

Beoordeling