11 dagen
Duur
Alice Springs
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Ervaar een onvergetelijke jongerenreis door Australië. Tijdens dit outback avontuur van Alice Springs naar Darwin* bezoek je de highlights van Northern Territory. Je kampeert onder de sterren bij de Uluru, brengt een bezoek aan Ayers Rock én je bezoekt de nationale parken Kakadu en Litchfield. Reis jij mee tijdens dit geweldige avontuur?

*Deze jongerenreis wordt op sommige data in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

HIGHLIGHTS
Katherine GorgeAboriginal Rock Art Sites
Litchfield National ParkKakadu National Park
Ayers RockDarwin
STARTPUNTAlice Springs, Australië
EINDPUNTDarwin, Australië
INCLUSIEF
10 overnachtingenProfessionele gids
10x ontbijt, 1x lunch, 5x dinerDiverse excursies
Lokaal vervoerBinnenlandse vluchten
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa

 

1

Dag 1: Alice Springs - Uluru

Vandaag start de onvergetelijke jongerenreis door Australië. We verlaten Alice Springs en reizen richting Uluru. In de middag maak je een tour met een adembenemend uitzicht over de zonsondergang van Uluru, met wel 50 tinten rode kleuren.
2

Dag 2: Uluru

Vroeg uit de veren: bekijk de prachtige zonsopkomst van Uluru. Hierna treedt je in de traditionele voetsporen van de voormalige bewoners van de wereld erfgoed site, middels een wandeltour. Je bezoekt het Anangu centrum, waar je meer te weten komt over de lokale bewoners. later heb je ook de opties om een helicopter rondvlucht te doen of kameel rijden.
3

Dag 3: Uluru - Kings Canyon

Vandaag gaan naar de Kings Canyon. Hier krijg je dan ook de mogelijkheid om te gaan rijden op quads voordat we zullen slapen onder de sterren in slaapzakken / tenten. Denk er wel aan dat in de winter maanden (Mei tot September) het kouder zal zijn en dat het daarom slim is om warmere kleding mee te nemen voor deze nacht.
4

Dag 4: Kings Canyon - Alice Springs

De Kings Canyon Rim Walk is de meest bekende canyon in Oz. Je maakt een wandeling door de eeuwenoude cycaden en bezoekt ‘The Lost City’, met haar beschutte vallei en de waterput van de tuin van Eden.
5

Dag 5: Alice Springs

Vandaag heb je een vrije dag en de mogelijkheid om je eigen planning te maken tijdens deze dag in Alice Springs.
6

Dag 6: Alice Springs - Tennant Creek

Vandaag reizen we van Alice Springs naar Tennant Creek, ondeweg gaan we nog langs de devils Marbles, een gigantisch grote collectie van miljoenen granieten rotsblokken. Vergeet niet je camera mee te nemen!
7

Dag 7: Tennant Creek - Katherine

Vandaag is het tijd voor een leuk spelletje lawn bowls, het staat ook wel bekend onder koersbal. Later zullen we dineren met de vriendelijke locals in Katherine. In de middag gaan we zwemmen bij Mataranka Hot Springs en gaan we langs de spookachtige Daly Waters pub. Zin in brewski?
8

Dag 8: Katherine

Zin om van dichtbij een van moeder natuurs mooiste kunstwerken te zien? Goed! Tijd voor een cruise langs de Nitmiluk Gorge en een bezoek aan de idyllic Edith Falls.
9

Dag 9: Katherine - Kakadu

Na een korte stop bij de Pine Creek in de ochten zullen we onze weg vervolgen naar de Warradjan Cutlural Centre om meer te leren over de aboriginals tradities en geschiedenis. Later zullen we de eeuwenoude schilderijen van het Burrungkuy Rock Art site bekijken. Geweldig!
10

Dag 10: Kakadu

Het eerste op de planning van vandaag: een cruise langs een van de werelderfgoeden ”East Alligator River”. Later gaan we je verstelt laten staan tijdens een bezoek aan meer kunst uit de tijd van de Aboriginals. Fun fact: sommige schilderijen zijn wel 20.000 jaar oud! Later in de middag gaan we naar de Bowali cultural Centre om meer te leren over Kakadu. En daarna is het tijd om de dag af te sluiten door het mooie uitzicht van de Mamukala Wetlands te bekijken.
10

Dag 11: Kakadu - Darwin

Na een pit stop bij de ancient rock pools of Buley Rock Hole zullen we een afscheids lunch houden samen met de groep. Er is nog genoeg tijd om even te gaan kijken bij de Florence watervallen en daarna is het helaas tijd om weer terug te gaan naar Darwin waar we afscheid zullen nemen. Vergeet niet je medereizigers van je groepsreis toe te voegen op Facebook!