12 dagen
Duur
Alice Springs
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Ervaar een onvergetelijke jongerenreis door Australië. Tijdens dit outback avontuur van Alice Springs naar Darwin* bezoek je de highlights van Northern Territory. Je kampeert onder de sterren bij de Uluru, brengt een bezoek aan Ayers Rock én je bezoekt de nationale parken Kakadu en Litchfield. Reis jij mee tijdens dit geweldige avontuur?

*Deze jongerenreis wordt op sommige data in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

HIGHLIGHTS
Katherine GeorgeAboriginal Rock Art Sites
Litchfield National ParkKakadu National Park
Ayers RockDarwin
STARTPUNTAlice Springs, Australië
EINDPUNTDarwin, Australië
INCLUSIEF
11 overnachtingenProfessionele gids
11x ontbijt, 2x lunch, 4x dinerDiverse excursies
Lokaal vervoerBinnenlandse vluchten
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa

 

1

Dag 1: Alice Springs - Uluru

Vandaag start de onvergetelijke jongerenreis door Australië. We verlaten Alice Springs en reizen richting Uluru. In de middag maak je een tour met een adembenemend uitzicht over de zonsondergang van Uluru, met wel 50 tinten rode kleuren. Vanavond barbecueën jullie gezamenlijk met de groep op typisch Australische wijze.
2

Dag 2: Uluru

Vroeg uit de veren: bekijk de prachtige zonsopkomst van Uluru. Hierna treed je in de traditionele voetsporen van de voormalige bewoners van de wereld erfgoed site, middels een wandeltour. Je bezoekt het Anangu centrum, waar je meer te weten komt over de lokale bewoners. Later in de middag kun je deelnemen aan een schilder workshop in de Aboriginal Art Market.
3

Dag 3: Uluru - Kings Canyon

Vandaag maken we een wandeltocht tussen de 36 rode zandstenen. Na deze tour maak je een rit naar Watarrka National Park, waar je vanavond slaapt onder de sterren en geniet van een kampvuur en marshmallows.
4

Dag 4: Kings Canyon - Alice Springs

De Kings Canyon Rim Walk is de meest bekende canyon in Oz. Je maakt een wandeling door de eeuwenoude cycaden en bezoekt ‘The Lost City’, met haar beschutte vallei en de waterput van de tuin van Eden.
5

Dag 5: Alice Springs

Een geweldige start maken vandaag? Je kunt (optioneel) een tocht maken in een luchtballon. Vandaag gaan we op excursie naar Western MacDonnel Ranges. Tijdens onze stops bezoeken we Simpsons Gap en Stanley Chasm. Na onze excursie komen we terug in Alice Spings om te lunchen en het centrum te verkennen. Optioneel kun je een bezoek brengen aan Kangaroo Dundee’s place, waar je een baby kangoeroe kunt vasthouden. Verder zou je een bezoekje kunnen brengen aan de vele kunstgallerijen of souvenir shops. Vanavond eindigt onze fantastische jongerenreis door Australië.
6

Dag 6: Alice Springs - Darwin

Vandaag reizen we van Alice Springs naar Darwin, waar we kennis maken met de nieuwe groep.
7

Dag 7: Darwin

Een vrije dag in Darwin. Wat kun je doen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt relaxen op Mindil Beach, een food markt bezoeken of gaan winkelen. Vanavond kun je heerlijk bij de waterkant zitten.
8

Dag 8: Darwin - Kakadu National Park

Kakadu, here we come! Door het immens grote park van 20.000 vierkante kilometer maken we onze route richting Jabiru, waar we een bezoek brengen aan het Bowali bezoekerscentrum. Optioneel kun je een helikoptervlucht nemen waarbij je Kakadu National Park van bovenaf kunt bekijken. Voor de komende twee nachten mag je het UNESCO Wereldergoed park (Kakadu) je thuisbasis noemen. Ontdek het fenomenale wildleven en de lokale cultuur. Vanavond barbecueën we gezamenlijk.
9

Dag 9: Kakadu National Park

Onze verkenningstocht door Kakadu National Park wordt vervolgt. Vandaag staan de Aboriginal Rock Art sites op het programma. In de ochtend gaan we naar Nourlangie Rock om een van de meest beroemde Australische kunstwerken te spotten. Daarna nemen we een Alligator riviercruise in Arnhemland. Natuurlijk stappen we richting Arnhemland, waar we een kijkje nemen bij de levensstijl van de Aboriginals (wij hebben speciale toestemming om dit gedeelte van Arnhemland te mogen bezoeken). Geniet van de zonsondergang voordat we terugkeren naar onze lodge.
10

Dag 10: Kakadu National Park - Katherine

Ontdek de zuidelijke gedeeltes van Kakadu deze ochtend. Deze middag picknicken we gezamenlijk, op één van de populairste plekken in het park. Ontdek de magische Edith watervallen en duik in een van ’s werelds meest idyllische natuurbaden. Afgekoeld en opgefrist vervolgen we onze route richting Katherine. We sluiten onze dag af met een barbecue bij locals.
11

Dag 11: Katherine - Litchfield National Park

Katherine Gorge staat vooral bekend vanwege de vele kano mogelijkheden en dat is precies waarvoor wij hier zijn! Met prachtige kliffen die neerstrijken in de Katherine rivier, is dit de place to be! We kanoën over de rivier, waarbij je de mogelijkheid hebt om zelf de omgeving te verkennen. Aan het einde van de dag reizen we richting Stuart Highway voor Batchelor, de toegangspoort naar het indrukwekkende Litchfield National Park. *november – mei: kanotocht. In de overige maanden zal dit vervangen worden door een cruise.
12

Dag 12: Litchfield National Park - Darwin

National Park, zwembaden en picknick zijn de orde van de dag. In Litchfield NP spot je watervallen, kleine regenwouden en prachtige meren. Na onze gezamenlijke lunch en een korte rit arriveren we in Darwin, waar onze fantastische jongerenreis door Australië eindigt.

Jongerenreis reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een review achter

Beoordeling