9 dagen
Duur
Adelaide of Alice Springs
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Onze 9-daagse Outback Gem is een geweldige jongerenreis door Australië. Je verft je eigen boomerang op een Aboriginal cultureel centrum, bezoekt een Clare Valley wijnboerderij, ontdekt een opaalmijn in Coober Pedy en geniet van een zonsopkomst bij de Uluru. Je maakt onvergetelijke herinneringen op onze Outback Gem jongerenreis door Australië!

*Deze jongerenreis wordt op sommige data in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

HIGHLIGHTS
UluruOndergronds verblijf Coober Pedy
Bezoek aan kangoeroe opvanghuisKings Canyon
Flinders Range
STARTPUNTAdelaide, Australië
EINDPUNTAlice Springs, Australië
INCLUSIEF
8 overnachtingenProfessionele gids
8x ontbijt, 2x lunch, 4x dinerDiverse excursies
Lokaal vervoer
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa

 

1

Dag 1: Adelaide - Parachilna

Onze onvergetelijke jongerenreis door Australië start in Adelaide, de stad met enorm veel wijnregio’s. Op onze route richting Clare Valley stoppen we bij het Barossa Reservoir (ook wel whispering wall), waar je vrije tijd hebt om de omgeving te ontdekken. Deze populaire toeristische site dankt haar naam aan de geruchten dat de muur geluiden en stemmen zou fluisteren. Aan het einde van de dag maak je een uitstapje naar de Australische pub.
2

Dag 2: Parachilna - Quorn

Flinders Ranges National Park is een park dat alles rijk is, van bergen tot kloven, beken en rivieren. Je maakt een wandeling door Wilpena Pound, een natuurlijk amfi theater ongeveer drie keer zo groot als Uluru. De reis wordt vervolgd naar Arkaroo Rock.
3

Dag 3: Quorn - Coober Pedy

Vandaag ontdek je waar 75% van al het opaal (kristalstenen) vandaan komt, middels een tour door het gehele gebied. Later op de dag bezoek je een kangoeroe weeshuis, waar je meer leert over hoe deze dieren terug worden begeleid naar het wild.
4

Dag 4: Coober Pedy - Alice Springs

Het is tijd om de met edelsteen bezaaide, zachte grond van de Moon Plain in het midden van Australië over te steken. Nadat je dit gepasseerd bent, zie je ’s werelds langste hekwerk: Dingo Fence. Dit hekwerk is geplaatst om schapen in het zuidelijke deel van Australië te beschermen tegen dingo’s, verwilderde honden. Je passeert deze grens naar het noordelijke gedeelte, waar je verblijft in een resort.
5

Dag 5: Alice Springs - Uluru

De route wordt vervolgd naar Yulara. In de middag maak je een tour met een adembenemend uitzicht over de zonsondergang van Uluru, met wel 50 tinten rode kleuren. Vanavond barbecueën jullie gezamenlijk met de groep op typisch Australische wijze.
6

Dag 6: Uluru

Vroeg uit de veren: bekijk de prachtige zonsopkomst van Uluru. Hierna treedt je in de traditionele voetsporen van de voormalige bewoners van de wereld erfgoed site, middels een wandeltour. Je bezoekt het Anangu centrum, waar je meer te weten komt over de lokale bewoners. Later in de middag kun je deelnemen aan een schilder workshop in de Aboriginal Art Market.
7

Dag 7: Uluru - Kings Canyon

Vandaag maken we een wandeltocht tussen de 36 rode zandstenen. Na deze tour maak je een rit naar Watarrka National Park, waar je vanavond slaapt onder de sterren en geniet van een kampvuur en marshmallows. Vandaag maken we een wandeltocht tussen de 36 rode zandstenen. Na deze tour maak je een rit naar Watarrka National Park, waar je vanavond slaapt onder de sterren en geniet van een kampvuur en marshmallows.
8

Dag 8: Kings Canyon - Alice Springs

De Kings Canyon Rim Walk is de meest bekende canyon in Oz. Je maakt een wandeling door de eeuwenoude cycaden en bezoekt ‘The Lost City’, met haar beschutte vallei en de waterput van de tuin van Eden.
9

Dag 9: Alice Springs

Een geweldige start maken vandaag? Je kunt (optioneel) een tocht maken in een luchtballon. Vandaag gaan we op excursie naar Western MacDonnel Ranges. Tijdens onze stops bezoeken we Simpsons Gap en Stanley Chasm. Na onze excursie komen we terug in Alice Spings om te lunchen en het centrum te verkennen. Optioneel kun je een bezoek brengen aan Kangaroo Dundee’s place, waar je een baby kangoeroe kunt vasthouden. Verder zou je een bezoekje kunnen brengen aan de vele kunstgallerijen of souvenir shops. Vanavond eindigt onze fantastische jongerenreis door Australië.

Jongerenreis reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een review achter

Beoordeling