20 dagen
Duur
Melbourne
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Ervaar een Outback Adventure van Melbourne tot Darwin tijdens deze 20-daagse jongerenreis. Bezoek het beste dat Zuid-Australië en the Northern Territory je te bieden hebben, bezoek een Clare Valley wijnboerderij, kampeer onder de sterren bij de Uluru, bezoek een weesopvang voor kangoeroes en slaap ondergronds bij Coober Pedy. Reis naar Adelaide, Flinders Ranges, Parachilna, Kings Canyon, Alice Springs, Katherine Gorge, Kakadu en meer op onze Outback Adventure.

*Deze jongerenreis wordt op sommige data in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

HIGHLIGHTS
UluruKangoeroe weesopvang
MacKenzie FallsKakadu rivier cruise
Opaalmijn & stadstourFlinders Ranges
STARTPUNTMelbourne, Australië
EINDPUNTDarwin, Australië
INCLUSIEF
19 overnachtingenNationale park entree tickets
19x ontbijt, 2x lunch, 10x dinerDiverse excursies
Moderne voertuig met airconditioning en gratis Wi-FiProfessionele gids
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa

 

1

Dag 1: Melbourne - Port campbell (via Great Ocean Road)

Het heet niet voor niets de ‘great’ Ocean road! We rijden langs die zo’n 240 kilometer lang is met daarbij ook een bezoek aan de 12 apostelen.
2

Dag 2: Port Campbell - Grampains

Vandaag gaan we naar the Grampians en the Loch Ard Gorge. Leer de tradionele landeigenaren kennen, leer meer over hun verhalen en verf je eigen verhaal op een boomerang.
3

Dag 3: Grampains - Mt Gambier

Next up: MacKenzie falls, de grootste waterval in Victoria. Hier zullen we gaan hiken en vergeet daarom ook niet je camera mee te nemen! Vanavond overnachten we in Old Mount Gambier Gaol.
4

Dag 4: Mt Gambier - Adelaide

Tijd om Blue Lake te checken en Umpherston Sinkhole voordat we naar Wynn’s Coonawarra wijngaard gaan voor een wijnles. Later; Adelaide.
5

Dag 5: Adelaide

Met alle leuke dingen die je kunt doen in Adelaide zal deze dag snel voorbij zijn, dus plan je tijd goed in!
6

Dag 6: Adelaide - Flinders Ranges

Onderweg naar Flinder Ranges gaan we langs bij Barossa Reservoir Whispering Wall. Er is een gezegde dat als je iets influistert bij een zijde dat je het kunt horen bij het andere uiteinde. Why not give it a try? Later gaan we nog even langs een lokale café voor het avondeten.
7

Dag 7: Flinders Ranges

Bergen? Ja. Kloven? Duh. Kreken en rivieren? Maar natuurlijk! Flinders Ranges National Park heeft het allemaal. Vandaag gaan we hiken bij Wilpena Pound – een natuurlijke amfitheater die drie keer zo groot is als Uluru.
8

Dag 8: Flinders Ranges - Coober Pedy

Destination: Coober Pedy, waar de lokale bevolking woont in ondergrondse huizen. Vandaag krijgen we een opaalmijn tour en stoppen we ook even bij een kangaroo weesopvang.
9

Dag 9: Coober Pedy - Alice Springs

Vandaag vervolgen we onze weg van Coober Pedy naar Alice Springs. Hierbij steken we over Moon Plain.
10

Dag 10: Alice Springs - Uluru-Kata Tjuta National Park

We verlaten Alice Springs en reizen richting Uluru. In de middag maak je een tour met een adembenemend uitzicht over de zonsondergang van Uluru, met wel 50 tinten rode kleuren.
11

Dag 11: Uluru-Kata Tjuta National Park

We zullen de Taka Tjuta bekijken van dichtbij tijdens een hike door the Valley of the Winds. Vanavond slapen we onder de mooie sterrenhemel van Australië bij Kings Creek Station. Denk er wel aan dat in de winter maanden (Mei tot September) het kouder zal zijn en dat het daarom slim is om warmere kleding mee te nemen voor deze nacht.
12

Dag 12: Uluru-Kata Tjuta National Park - Kings Canyon

Tijd om je wandelschoenen aan te trekken! In de ochtend gaan we de beroemde Rim Walk bij Kings Canyon lopen! Met later een bezoek aan Garden of Eden met daarna een lunch.
13

Dag 13: Kings Canyon - Alice Springs

De Kings Canyon Rim Walk is de meest bekende canyon in Oz. Je maakt een wandeling door de eeuwenoude cycaden en bezoekt ‘The Lost City’, met haar beschutte vallei en de waterput van de tuin van Eden.
14

Dag 14: Alice Springs

Vandaag heb je een vrije dag en de mogelijkheid om je eigen planning te maken tijdens deze dag in Alice Springs.
15

Dag 15: Alice Springs - Tennant Creek

Vandaag reizen we van Alice Springs naar Tennant Creek, ondeweg gaan we nog langs de devils Marbles, een gigantisch grote collectie van miljoenen granieten rotsblokken. Vergeet niet je camera mee te nemen!
16

Dag 16: Alice Springs - Katherine

Vandaag is het tijd voor een leuk spelletje lawn bowls, het staat ook wel bekend onder koersbal. Later zullen we dineren met de vriendelijke locals in Katherine. In de middag gaan we zwemmen bij Mataranka Hot Springs en gaan we langs de spookachtige Daly Waters pub. Zin in brewski?
17

Dag 17: Katherine

Zin om van dichtbij een van moeder natuurs mooiste kunstwerken te zien? Goed! Tijd voor een cruise langs de Nitmiluk Gorge en een bezoek aan de idyllic Edith Falls.
18

Dag 18: Katherine - Kakadu

Na een korte stop bij de Pine Creek in de ochten zullen we onze weg vervolgen naar de Warradjan Cutlural Centre om meer te leren over de aboriginals tradities en geschiedenis. Later zullen we de eeuwenoude schilderijen van het Burrungkuy Rock Art site bekijken. Geweldig!
19

Dag 19: Kakadu

Het eerste op de planning van vandaag: een cruise langs een van de werelderfgoeden ”East Alligator River”. Later gaan we je verstelt laten staan tijdens een bezoek aan meer kunst uit de tijd van de Aboriginals. Fun fact: sommige schilderijen zijn wel 20.000 jaar oud! Later in de middag gaan we naar de Bowali cultural Centre om meer te leren over Kakadu. En daarna is het tijd om de dag af te sluiten door het mooie uitzicht van de Mamukala Wetlands te bekijken.
20

Dag 20: Kakadu - Darwin

Na een pit stop bij de ancient rock pools of Buley Rock Hole zullen we een afscheids lunch houden samen met de groep. Er is nog genoeg tijd om even te gaan kijken bij de Florence watervallen en daarna is het helaas tijd om weer terug te gaan naar Darwin waar we afscheid zullen nemen. Vergeet niet je medereizigers van je groepsreis toe te voegen op Facebook!