21 dagen
Duur
Melbourne
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Ervaar een Outback Adventure van Melbourne tot Darwin via ‘the Red Centre’ van Australië. Bezoek het beste dat Zuid-Australië en the Northern Territory je te bieden hebben, bezoek een Clare Valley wijnboerderij, kampeer onder de sterren bij de Uluru, bezoek een weesopvang voor kangoeroes en slaap ondergronds bij Coober Pedy. Reis naar Adelaide, Flinders Ranges, Parachilna, Kings Canyon, Alice Springs, Katherine Gorge, Kakadu en meer op onze Outback Adventure.

*Deze jongerenreis wordt op sommige data in omgekeerde volgorde uitgevoerd.
** Per 1 april 2018 is de binnenlandse vlucht inbegrepen in de prijs. 

HIGHLIGHTS
UluruKangoeroe weesopvang
MacKenzie FallsKakadu rivier cruise
Opaalmijn & stadstourFlinders Ranges
STARTPUNTMelbourne, Australië
EINDPUNTDarwin, Australië
INCLUSIEF
20 overnachtingen1 overnachting ondergronds
20x ontbijt, 3x lunch, 9x dinerDiverse excursies
Lokaal vervoer/vlucht (vlucht per 1 april 2018)Professionele gids
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa

 

1

Dag 1: Melbourne – Port Campbell

Welcome to Australia! Je ontmoet de groep en samen start je de jongerenreis. Voordat je de populaire Great Ocean Road opgaat, spot je koala’s in het wild en lunch je samen met de groep. Na de lunch vertrek je over de populaire weg, met zijn scherpe haarspeldbochten en prachtige uitzichten. De middag staat in het teken van het bezoek aan de rotsformatie van de twaalf apostelen, aka Stonehenge Australia. Vanavond relax je samen met de groep.
2

Dag 2: Port Campbell – Halls Gap

Van het ene landschap naar het andere; je verkent zo’n 167,000 hectare van het Grampians National Park, uniek voor wandelaars en rots beklimmers. Op deze heilige grond en in dit gebied, is 80% van Victoria’s Aboriginal’s rotskunst te zien. Maak kennis met de locals, die vele stukken land in dit gebied bezitten. Je duikt een stukje geschiedenis in en schildert en graveert verhalen en belevenissen op boemerangs. Dit deden de voorouders van de locals, de Aboriginals, namelijk ook. ’s Avonds dineer je gezamenlijk met de groep.
3

Dag 3: Halls Gap – Mt Gambier

Vandaag zie je de grootste, hoogste en langste landvormen door twee staten! Je reist naar de Mc Kenzie Falls, de grootste waterval in Victoria. Het is niet Niagara, maar ook hier kun je het hele jaar door stromend water zien. Best apart, voor een land dat voor 40% uit woestijn bestaat. Je vervolgt de route naar the Northern Grampians, met uitzichten tot de Mt Williams, de hoogste piek in het park en de op twee na hoogste berg in Victoria. Vanavond maken we een historische wandeling door historisch Mt. Gambier Gaol.
4

Dag 4: Mt Gambier – Adelaide

Vandaag wandel je door het natuurgebied Valley Lake, waar je meer leert over de pre-menselijke flora en fauna. Houd je camera bij de hand, want er bestaat een kans dat je een of meerdere kangoeroes spot! Voordat je de reis vervolgt naar Adelaide, ontdek je het Blue lake, het meer dat verandert van kleur. Tevens maak je kennis met Australië’s eigen versie van de heilige vallei van de Inca Trail. Maar, een reis naar Australië is niet compleet zonder wijn! Dus je maakt nog een stop bij de lokale Wynn Conawarra’s wijngaard, waar je kunt genieten van een lekker glas eigengemaakte wijn!
5

Dag 5: Adelaide

Je hebt een vrije dag in Adelaide vandaag. Spendeer de dag met een optionele excursie naar Kangaroo Island of naar de Barossa Valley. Geniet!
6

Dag 6: Adelaide – Parachilna

De reis wordt vervolgd naar Clare Valley en je stopt onderweg bij het Barossa Reservoir (ook wel whispering wall), waar je vrije tijd hebt om de omgeving te ontdekken. Deze populaire toeristische site dankt haar naam aan de geruchten dat de muur geluiden en stemmen zou fluisteren. Aan het einde van de dag maak je een uitstapje naar de Australische pub.
7

Dag 7: Parachilna – Quorn

Flinders Ranges National Park is een park dat alles rijk is, van bergen tot kloven, beken en rivieren. Je maakt een wandeling door Wilpena Pound, een natuurlijk amfi theater ongeveer drie keer zo groot als Uluru. De reis wordt vervolgd naar Arkaroo Rock.
8

Dag 8: Quorn – Coober Pedy

Vandaag ontdek je waar 75% van al het opaal (kristalstenen) vandaan komt, middels een tour door het gehele gebied. Later op de dag bezoek je een kangoeroe weeshuis, waar je meer leert over hoe deze dieren terug worden begeleid naar het wild.
9

Dag 9: Coober Pedy – Alice Springs

Het is tijd om de met edelsteen bezaaide, zachte grond van de Moon Plain in het midden van Australië over te steken. Nadat je dit gepasseerd bent, zie je ’s werelds langste hekwerk: Dingo Fence. Dit hekwerk is geplaatst om schapen in het zuidelijke deel van Australië te beschermen tegen dingo’s, verwilderde honden. Je passeert deze grens naar het noordelijke gedeelte, waar je verblijft in een resort.
10

Dag 10: Alice Springs – Uluru

De route wordt vervolgd naar Yulara. In de middag maak je een tour met een adembenemend uitzicht over de zonsondergang van Uluru, met wel 50 tinten rode kleuren. Vanavond barbecueën jullie gezamenlijk met de groep op typisch Australische wijze.
11

Dag 11: Uluru

Vroeg uit de veren: bekijk de prachtige zonsopkomst van Uluru. Hierna treedt je in de traditionele voetsporen van de voormalige bewoners van de wereld erfgoed site, middels een wandeltour. Je bezoekt het Anangu centrum, waar je meer te weten komt over de lokale bewoners. Later in de middag kun je deelnemen aan een schilder workshop in de Aboriginal Art Market.
12

Dag 12: Uluru – Kings Canyon

Vandaag maken we een wandeltocht tussen de 36 rode zandstenen. Na deze tour maak je een rit naar Watarrka National Park, waar je vanavond slaapt onder de sterren en geniet van een kampvuur en marshmallows.
13

Dag 13: Kings Canyon – Alice Springs

De Kings Canyon Rim Walk is de meest bekende canyon in Oz. Je maakt een wandeling door de eeuwenoude cycaden en bezoekt ‘The Lost City’, met haar beschutte vallei en de waterput van de tuin van Eden.
14

Dag 14: Alice Springs

Een geweldige start maken vandaag? Je kunt (optioneel) een tocht maken in een luchtballon. Vandaag gaan we op excursie naar Western MacDonnel Ranges. Tijdens onze stops bezoeken we Simpsons Gap en Stanley Chasm. Na onze excursie komen we terug in Alice Spings om te lunchen en het centrum te verkennen. Optioneel kun je een bezoek brengen aan Kangaroo Dundee’s place, waar je een baby kangoeroe kunt vasthouden. Verder zou je een bezoekje kunnen brengen aan de vele kunstgallerijen of souvenir shops. Vanavond eindigt onze fantastische jongerenreis door Australië.
15

Dag 15: Alice Springs – Darwin

Vandaag reizen we van Alice Springs naar Darwin, waar we kennis maken met de nieuwe groep.
16

Dag 16: Darwin

Een vrije dag in Darwin. Wat kun je doen? Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt relaxen op Mindil Beach, een food markt bezoeken of gaan winkelen. Vanavond kun je heerlijk bij de waterkant zitten.
17

Dag 17: Darwin – Kakadu National Park

Kakadu, here we come! Door het immens grote park van 20.000 vierkante kilometer maken we onze route richting Jabiru, waar we een bezoek brengen aan het Bowali bezoekerscentrum. Optioneel kun je een helikoptervlucht nemen waarbij je Kakadu National Park van bovenaf kunt bekijken. Voor de komende twee nachten mag je het UNESCO Wereldergoed park (Kakadu) je thuisbasis noemen. Ontdek het fenomenale wildleven en de lokale cultuur. Vanavond barbecueën we gezamenlijk.
18

Dag 18: Kakadu National Park

Onze verkenningstocht door Kakadu National Park wordt vervolgt. Vandaag staan de Aboriginal Rock Art sites op het programma. In de ochtend gaan we naar Nourlangie Rock om een van de meest beroemde Australische kunstwerken te spotten. Daarna nemen we een Alligator riviercruise in Arnhemland. Natuurlijk stappen we richting Arnhemland, waar we een kijkje nemen bij de levensstijl van de Aboriginals (wij hebben speciale toestemming om dit gedeelte van Arnhemland te mogen bezoeken). Geniet van de zonsondergang voordat we terugkeren naar onze lodge.
19

Dag 19: Kakadu National Park – Katherine

Ontdek de zuidelijke gedeeltes van Kakadu deze ochtend. Deze middag picknicken we gezamenlijk, op één van de populairste plekken in het park. Ontdek de magische Edith watervallen en duik in een van ’s werelds meest idyllische natuurbaden. Afgekoeld en opgefrist vervolgen we onze route richting Katherine. We sluiten onze dag af met een barbecue bij locals.
20

Dag 20: Katherine – Litchfield National Park

Katherine Gorge staat vooral bekend vanwege de vele kano mogelijkheden en dat is precies waarvoor wij hier zijn! Met prachtige kliffen die neerstrijken in de Katherine rivier, is dit de place to be! We kanoën over de rivier, waarbij je de mogelijkheid hebt om zelf de omgeving te verkennen. Aan het einde van de dag reizen we richting Stuart Highway voor Batchelor, de toegangspoort naar het indrukwekkende Litchfield National Park.*november – mei: kanotocht. In de overige maanden zal dit vervangen worden door een cruise. 
21

Dag 21: Litchfield National Park – Darwin

National Park, zwembaden en picknick zijn de orde van de dag. In Litchfield NP spot je watervallen, kleine regenwouden en prachtige meren. Na onze gezamenlijke lunch en een korte rit arriveren we in Darwin, waar onze fantastische jongerenreis door Australië eindigt.

Jongerenreis reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een review achter

Beoordeling