14 dagen
Duur
Melbourne
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Onze 14-daagse Down South & Outback is een geweldig jongerenreis door Australië. Je ontdekt the Great Ocean Road tussen Melbourne en Adelaide, verft je eigen boomerang op een Aboriginal cultureel centrum, bezoekt een Clare Valley wijnboerderij, ontdenkt een opaalmijn in Coober Pedy, en geniet van een zonsopkomst bij de Uluru… maak onvergetelijke herinneringen op onze Down South & Outback jongerenreis!

*Deze jongerenreis wordt op sommige data in omgekeerde volgorde uitgevoerd.

HIGHLIGHTS
UluruMacKenzie Falls
Kangoeroe weeshuisOndergrondse overnachting in Coober Pedy
GrampiansBoomerang-verven
STARTPUNTMelbourne, Australië
EINDPUNTAlice Springs, Australië
INCLUSIEF
13 overnachtingen1 overnachting ‘underground’
12x ontbijt, 2x lunch, 7x dinerDiverse excursies
Lokaal vervoer/vluchtenProfessionele gids
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa

 

1

Dag 1: Melbourne – Port Campbell

Welcome to Australia! Je ontmoet de groep en samen start je de jongerenreis. Voordat je de populaire Great Ocean Road opgaat, spot je koala’s in het wild en lunch je samen met de groep. Na de lunch vertrek je over de populaire weg, met zijn scherpe haarspeldbochten en prachtige uitzichten. De middag staat in het teken van het bezoek aan de rotsformatie van de twaalf apostelen, aka Stonehenge Australia. Vanavond relax je samen met de groep.
2

Dag 2: Port Campbell – Halls Gap

Van het ene landschap naar het andere; je verkent zo’n 167,000 hectare van het Grampians National Park, uniek voor wandelaars en rots beklimmers. Op deze heilige grond en in dit gebied, is 80% van Victoria’s Aboriginal’s rotskunst te zien. Maak kennis met de locals, die vele stukken land in dit gebied bezitten. Je duikt een stukje geschiedenis in en schildert en graveert verhalen en belevenissen op boemerangs. Dit deden de voorouders van de locals, de Aboriginals, namelijk ook. ’s Avonds dineer je gezamenlijk met de groep. 
3

Dag 3: Halls Gapp – Mt. Gambier

Vandaag zie je de grootste, hoogste en langste landvormen door twee staten! Je reist naar de Mc Kenzie Falls, de grootste waterval in Victoria. Het is niet Niagara, maar ook hier kun je het hele jaar door stromend water zien. Best apart, voor een land dat voor 40% uit woestijn bestaat. Je vervolgt de route naar the Northern Grampians, met uitzichten tot de Mt Williams, de hoogste piek in het park en de op twee na hoogste berg in Victoria. Vanavond maken we een historische wandeling door historisch Mt. Gambier Gaol.
4

Dag 4: Mt. Gambier – Adelaide

Vandaag wandel je door het natuurgebied Valley Lake, waar je meer leert over de pre-menselijke flora en fauna. Houd je camera bij de hand, want er bestaat een kans dat je een of meerdere kangoeroes spot! Voordat je de reis vervolgt naar Adelaide, ontdek je het Blue lake, het meer dat verandert van kleur. Tevens maak je kennis met Australië’s eigen versie van de heilige vallei van de Inca Trail. Maar, een reis naar Australië is niet compleet zonder wijn! Dus je maakt nog een stop bij de lokale Wynn Conawarra’s wijngaard, waar je kunt genieten van een lekker glas eigengemaakte wijn!
5

Dag 5: Adelaide

Je hebt een vrije dag in Adelaide vandaag. Spendeer de dag met een optionele excursie naar Kangaroo Island of naar de Barossa Valley. Geniet!
6

Dag 6: Adelaide – Parachilna

De reis wordt vervolgd naar Clare Valley en je stopt onderweg bij het Barossa Reservoir (ook wel whispering wall), waar je vrije tijd hebt om de omgeving te ontdekken. Deze populaire toeristische site dankt haar naam aan de geruchten dat de muur geluiden en stemmen zou fluisteren. Aan het einde van de dag maak je een uitstapje naar de Australische pub.
7

Dag 7: Parachilna – Quorn

Flinders Ranges National Park is een park dat alles rijk is, van bergen tot kloven, beken en rivieren. Je maakt een wandeling door Wilpena Pound, een natuurlijk amfi theater ongeveer drie keer zo groot als Uluru. De reis wordt vervolgd naar Arkaroo Rock.
8

Dag 8: Quorn – Coober Pedy

Vandaag ontdek je waar 75% van al het opaal (kristalstenen) vandaan komt, middels een tour door het gehele gebied. Later op de dag bezoek je een kangoeroe weeshuis, waar je meer leert over hoe deze dieren terug worden begeleid naar het wild. 
9

Dag 9: Coober Pedy – Alice Springs

Het is tijd om de met edelsteen bezaaide, zachte grond van de Moon Plain in het midden van Australië over te steken. Nadat je dit gepasseerd bent, zie je ’s werelds langste hekwerk: Dingo Fence. Dit hekwerk is geplaatst om schapen in het zuidelijke deel van Australië te beschermen tegen dingo’s, verwilderde honden. Je passeert deze grens naar het noordelijke gedeelte, waar je verblijft in een resort.
10

Dag 10: Alice Springs – Uluru

De route wordt vervolgd naar Yulara. In de middag maak je een tour met een adembenemend uitzicht over de zonsondergang van Uluru, met wel 50 tinten rode kleuren. Vanavond barbecueën jullie gezamenlijk met de groep op typisch Australische wijze.
11

Dag 11: Uluru

Vroeg uit de veren: bekijk de prachtige zonsopkomst van Uluru. Hierna treedt je in de traditionele voetsporen van de voormalige bewoners van de wereld erfgoed site, middels een wandeltour. Je bezoekt het Anangu centrum, waar je meer te weten komt over de lokale bewoners. Later in de middag kun je deelnemen aan een schilder workshop in de Aboriginal Art Market.
12

Dag 12: Uluru – Kings Canyon

Vandaag maken we een wandeltocht tussen de 36 rode zandstenen. Na deze tour maak je een rit naar Watarrka National Park, waar je vanavond slaapt onder de sterren en geniet van een kampvuur en marshmallows.
13

Dag 13: Kings Canyon – Alice Springs

De Kings Canyon Rim Walk is de meest bekende canyon in Oz. Je maakt een wandeling door de eeuwenoude cycaden en bezoekt ‘The Lost City’, met haar beschutte vallei en de waterput van de tuin van Eden
14

Dag 14: Alice Springs

Een geweldige start maken vandaag? Je kunt (optioneel) een tocht maken in een luchtballon. Vandaag gaan we op excursie naar Western MacDonnel Ranges. Tijdens onze stops bezoeken we Simpsons Gap en Stanley Chasm. Na onze excursie komen we terug in Alice Spings om te lunchen en het centrum te verkennen. Optioneel kun je een bezoek brengen aan Kangaroo Dundee’s place, waar je een baby kangoeroe kunt vasthouden. Verder zou je een bezoekje kunnen brengen aan de vele kunstgallerijen of souvenir shops. Vanavond eindigt onze fantastische jongerenreis door Australië

Jongerenreis reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een review achter

Beoordeling