12 dagen
Duur
New Orleans
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Country en western in Nashville, rock ‘n roll in Memphis en de populaire beats in New Orleans. Tijdens deze 12-daagse jongerenreis door Amerika maak je kennis met vele highlights en de grote steden Atlanta, Washington en New York City. Ben jij klaar voor een muzikaal avontuur? Good to know: afhankelijk van vertrekdata vindt deze jongerenreis in omgekeerde volgorde plaats.

HIGHLIGHTS
Bezoek aan landgoed GracelandNew York City
Washington DC Illumation tourNashville
Memphis
STARTPUNTNew Orleans, Amerika
EINDPUNTNew York City, Amerika
INCLUSIEF
11 overnachtingenProfessionele gids/reisleiding
9x ontbijt, 3x dinerDiverse excursies
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa
1

Dag 1: New Orleans

Vanavond ontmoet je de groep tijdens de welcome meeting. Na deze meeting kun je de oudste wijk van New Orleans verkennen, French Quarter. Bourbon Street is onze eindbestemming voor vandaag.
2

Dag 2: New Orleans - Memphis

Vandaag verruilen we de ene muzikale stad voor de ander, maar voordat we in Memphis arriveren stoppen we in Jackson, ”the city of soul”, om de benen te strekken. Bij aankomst in Memphis dineren we gezamenlijk en verkennen we het nachtleven.
3

Dag 3: Memphis

Er staat vandaag een tour op het programma naar het bekende landgoed Graceland, waar Elvis Presley zo’n 20 jaar gewoond heeft. Nadat we het landgoed bezocht hebben kun je een Sun Studios tour ondernemen of een bezoek brengen aan het Rock ‘n Roll museum.
4

Dag 4: Memphis - Nashville

Iedereen die van Memphis naar Nashville reist weet dat Casey Jones Village een perfecte plek is voor een tussenstop. Wanneer we in Nashville zijn gearriveerd, is de rest van de middag naar eigen keuze in te delen. Wandel naar het Johnny Cash Museum of bezoek een van de Honky Tonk Highway bars.
5

Dag 5: Nashville

Om de country muziek in de oren te laten klinken, kun je een backstage tour nemen door ”Grand Ole Opry”, de populaire concerthal. Tevens kun je ervoor kiezen om een tour te nemen door het Ryman auditorium of door de Country Music Hall of Fame. Vanavond is het aan te raden een van de vele bars te bezoeken, waar practisch overal live muziek te horen is.
6

Dag 6: Nashville - Chicago

Nadat we het mekka van de country muziek hebben verlaten, gaan op weg naar ‘The Windy City’. Bereid je voor om weggeblazen te worden!
7

Dag 7: Chicago

Vandaag is het geheel aan jou! Kies voor een van de optionele activiteiten zoals een ritje met een jet boat, helikoptervlucht, architectuur cruise of een bezoek aan de 360 Chicago Tower voor een panoramisch uitzicht. The choice is yours!
8

Dag 8: Chicago - Cleveland

Onderweg naar Cleveland maken we een stop bij een lokale Amish boerderij. Door de vele blues, gospel en rock ‘n’ roll in Cleveland, word je een echte muziekliefhebber.
9

Dag 9: Cleveland - Washington

Vandaag verlaten we Cleveland en reizen we verder richting Washington. Morgen heb je de kans om de stad bij daglicht te verkennen, maar vanavond hebben we een illumination tour langs de monumenten van de stad. Het witte huis mag hierbij zeker niet ontbreken!
10-11

Dag 10-11: Washington

De komende twee dagen kun je Washington op eigen gelegenheid verkennen. Stap in een hop on/off bus en rijd door de stad, verken de stad per segway of onderneem een fietstour. Washington is rijk aan historie; in verschillende musea en op vele monumenten zie je elementen terug uit de Amerikaanse geschiedenis.
12

Dag 12: Washington - New York City

Tijd om de hoofdstad te verlaten, we gaan op weg naar New York City met een tussenstop in Philadelphia. Hier maken we een stadstour om de highlights te bekijken, waarna we onze route vervolgen richting New York City. Onze jongerenreis door Amerika eindigt hier. Wil je nog een aantal dagen langer in de Big Apple verblijven? Geen probleem! Ervaar Jongerenreizen helpt je graag bij het vinden van een voordelige en geschikte accommodatie.

Jongerenreis reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een review achter

Beoordeling