19 dagen
Duur
Livingstone
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Bezoek aan vier landen: Zambia, Botswana, Namibië en Zuid-Afrika
Beleef fantastische ervaringen tijdens deze jongerenreis door Zuidwest-Afrika. Gedurende deze rondreis verken je de Namib woestijn, maak je safaritochten in natuurreservaten zoals Chobe National Park en Etosha National Park, maak je kennis met de lokale Kalahari Bushmen en bezoek je de spectaculaire Victoria Falls.

HIGHLIGHTS
Victoria FallsChobe National Park
Etosha National ParkMokoro safari wandeling
Sossusvlei & Dune 45Kalahari Bushmen
STARTPUNTLivingstone, Zambia
EINDPUNTKaapstad, Zuid-Afrika
INCLUSIEF
18 overnachtingenProfessionele gids
18x ontbijt, 15x lunch, 14x dinerDiverse excursies
Lokaal vervoer
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa
Verplichte Adventure Pass à €390,-
1

Dag 1: Livingstone

Welkom in Livingstone! Jouw onvergetelijke jongerenreis door Zuid- en West-Afrika start hier, vlakbij de indrukwekkende Victoria Falls. Je kunt ervoor kiezen om eerder naar Livingstone te reizen, zodat je meer kunt ontdekken van deze fantastische watervallen en de omgeving. Vandaag zijn er vele optionele activiteiten te ondernemen zoals bungee jumpen, abseilen, raften of kanoën. We verblijven op een camping omgeven door Mosi Oa Tunya National Park (wildpark nabij de Victoria Falls).
2

Dag 2: Livingstone - Chobe National Park

Vandaag reizen we vanuit Livingstone richting Botswana en de stad Kasane, de toegangspoort naar het Chobe National Park. De Chobe rivier, welke langs de noordelijke grens van het park stroomt, is één van de belangrijkste plekken om de olifanten, giraffen en buffels te spotten. Niet alleen deze dieren, maar ook vele vogels bevinden zich rondom de rivier. In de namiddag gaan we op cruise over de Chobe rivier, een geweldige ervaring om te zien hoe nijlpaarden en olifanten baden en drinken uit de rivier.
3

Dag 3: Chobe National Park - Nata

We verlaten Kasane en vervolgen onze route richting het zuiden, naar de droge en stoffige Kalahari woestijn. Vannacht verblijven we in ons kamp Elephant Sands Lodge, in het noorden van het kleine stadje Nata. Sinds de camping is afgezet, bezoeken wilde dieren het water om hiervan te drinken. De olifanten zijn dus maar een paar meter van je verwijderd, uniek!
4

Dag 4: Nata - Maun

Vanuit Nata vertrekken we richting Maun; de toegangspoort tot de Okavango Delta. Maun is de vijfde grootste stad in Botswana en een mix van moderne gebouwen en inheemse hutten.
5

Dag 5: Maun - Okavango Delta

Vandaag beginnen we aan onze excursie door de Okavango Delta. Met een open 4×4 safari truck rijden we richting Mokoro station, waar we geïntroduceerd worden aan de lokale Tswana Polers die ons meenemen op excursie. Voordat we op wandel safari gaan, varen we met een kano door de kanalen in het park. We proberen een glimp op te vangen van nijlpaarden, krokodillen en diverse vogelsoorten.
6

Dag 6: Okavango Delta - Maun

Nadat we terug zijn in Maun, heb je de rest van de dag vrij om zelf de omgeving te verkennen of om tot rust te komen. Sinds het ontstaan van Maun in 1915, staat het bekend om een soort van wild-west stadje. Hedendaags is het een toeristische plek waar he verschillende culturele activiteiten kunt ondernemen.
7

Dag 7: Maun - Ghanzi

Vandaag verlaten we Maun en reizen we verder naar Ghanzi, dat vlakbij de Kalahari Woestijn gelegen is. Hier ontmoeten we de San Bushman en maken we een wandeling om meer te leren over de levenswijze van deze bevolking. Later op deze avond, genieten we van oude dans rituelen van de San Bushman; een intense en spirituele beleving.
8

Dag 8: Ghanzi - Windhoek

We verlaten Botswana en reizen naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië en gelegen tussen Khomas Highland, Auas en Eros Mountains. Het centrum van Windhoek wordt gekenmerkt door Duitse architectuur; een herinnering aan Namibië’s eerdere koloniale historie. Breng je avond door in een van de lokale restaurantjes of de populaire bar ‘Joe’s Beerhouse’.
9

Dag 9: Windhoek - Etosha National Park

Vanuit Windhoek reizen we naar Etosha National Park, een reservaat met een oppervlakte van ruim 20.000 vierkante kilometer rondom een centrale zoutvlakte. Hier vind je beheerde waterpoelen die ongeveer 114 zoogdieren en 340 vogelsoorten ondersteunen. Een scala aan wilde dieren dus; waaronder olifanten, giraffen, zebra’s, leeuwen en hyena’s. Bij aankomst hebben we een game drive.
10

Dag 10: Etosha National Park

Etosha National Park is een perfecte game-drive bestemming. Een prachtig landschap met flamingo’s en pelikanen omringd door een bosrijke omgeving, graslanden en meren. Vandaag duiken we in het hart van Etosha National Park en genieten van een game drive (de gehele dag). Houd je ogen open!
11

Dag 11: Etosha National Park - Spitzkoppe

Vandaag rijden we in zuidelijke richting naar de prachtige Damaraland regio, waar we stoppen in Spitzkoppe. Hier bewonderen we oude bushman schilderingen die nog steeds te zien zijn in de rotsformaties. Neem je tijd en ontdek de omgeving, die gekenmerkt wordt door een betoverende kalmte. Let vooral op de steeds verkleurende rots, vooral bij zonsopkomst en zonsondergang.
12

Dag 12: Spitzkoppe - Swakopmund

Vanuit Spitzkoppe vertrekken we richting Swakopmund, een klein stadje uit Namibië’s koloniale verleden maar met een modern tintje voor bezoekers. Swakopmund is één van de belangrijkste kustplaatsen van Namibië. Bij aankomst kun je ervoor kiezen een optionele activiteit te ondernemen, zoals sandboarding, quad rijden, skydiven of diepzeevissen.
13

Dag 13: Swakopmund

Ben je avontuurlijk ingesteld? Dan grijp vandaag je kans om een van de optionele activiteiten te ondernemen, zoals quad rijden, sandboarding en skydiven. Verder kun je het stadje verkennen en één van de vele winkels, cafés, restaurants of galerijen bezoeken.
14

Dag 14: Swakopmund - Solitaire

Vandaag steken we de Steenbokskeerkring over. Onderweg stoppen we voor een aantal fotomomenten. Uiteindelijk arriveren we in het kleinste stadje van Namibië: Solitaire.
15

Dag 15: Solitaire - Sesriem Area

We verlaten Solitaire en arriveren in Namib Naukluft Park (’s werelds oudste woestijn met de hoogste zandduinen ter wereld). In dit park stoppen we bij Dune 45, dé perfecte plek om de top van de hoogste zandduinen ter wereld te fotograferen. Vanavond verblijven we bij onze camping in Sesriem, vlakbij de ingang van het nationale park.
16

Dag 16: Sesriem Area - Fish River Canyon

Deze ochtend maken we ons klaar voor de prachtige Fish River Canyon, ’s werelds tweede grootste Canyon (na de Grand Canyon natuurlijk). Fish River Canyon is een van de populairste natuurlijke wonderen in Afrika en is ruim 500 meter diep en wel 160 kilometer lang. Natuurlijk zijn er weer vele mogelijkheden voor de fanatieke fotograaf, we brengen de middag hier rond.
17

Dag 17: Fish River Canyon - Gariep (Orange) River

Na ons bezoek aan de unieke Fish River Canyon reizen we naar de grens van Namibië/Zuid-Afrika, die we passeren om vervolgens Gariep (Orange) River te bereiken. Onze camping ligt aan de oevers van de rivier, aan de Zuid-Afrikaanse zijde. Hier kun je zwemmen en tot rust komen. Optioneel kun je een kano tocht maken.
18

Dag 18: Gariep (Orange) River - Western Cape Citrus Area

Vanuit Gariep (Orange) River reizen we richting Namaqualand, ook wel bekend vanwege haar vele bloemsoorten die tussen augustus en september in bloei staan. Nadat we onze tenten hebben opgezet in de buurt van de Olifants River, gaan we wijn uit de regio proeven.
19

Dag 19: Western Cape Citrus Area - Kaapstad

Zeg vaarwel tegen de Cederberg regio. We passeren de fruitregio’s van Citrusdal met zijn prachtige omgeving en de Western Cape Province. Uiteindelijk arriveren we in Kaapstad, waar je afscheid neemt van de groep en onze jongerenreis door Zuidwest-Afrika ten einde komt. Wanneer je meer van Kaapstad wilt zien, raden wij je aan nog een aantal nachten te verblijven. De reisspecialisten van Ervaar Jongerenreizen adviseren je graag bij het vinden van een geschikte accommodatie.

Jongerenreis reviews

5.00 gebaseerd op 2 reviews
juni 15, 2017

Het was een geweldige reis!
Het is zeker allemaal naar wens verlopen en ik heb heel veel mooie dingen meegemaakt.
Nog bedankt voor het fijne mail contact en alle informatie.
Groetjes,
Angely

juni 15, 2017

De reis was top! Veel dingen gezien, waaronder inderdaad de Big 5 ook nog (mazzel gehad), in de Okavango Delta gezwommen en uiteraard van de sand dunes afgerend/geboard, to name a few. Ook een hoop nieuwe vrienden – het was zeker een toffe groep. Verder was alles erg goed geregeld, zeker ook aangezien het Afrika is.

Laat een review achter

Beoordeling