7 dagen
Duur
Johannesburg
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Bereid je voor; deze 7-daagse jongerenreis door Zuid-Afrika laat je kennis maken met bergachtige regio’s, uitgestrekte natuurgebieden, ruige stranden en indrukwekkende wildreservaten. Maak kennis met de tradities van de Shangaan, Swazi en Zulu bevolking en spot de fantastische Big Five.

HIGHLIGHTS
God’s WindowBourke’s Luck Pot Holes
Hluhluwe Game ReserveKruger National Park
Mlilwane Wildlife SanctuaryNgwenya glasfabriek
STARTPUNTJohannesburg, Zuid-Afrika
EINDPUNTDurban, Zuid-Afrika
INCLUSIEF
6 overnachtingenProfessionele gids/reisleiding
6x ontbijt, 6x lunch, 6x dinerDiverse excursies
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa
Verplichte Adventure Pass à €240,-
1

Dag 1: Johannesburg - Greater Kruger

Vanaf de Zuid-Afrikaanse hoofdstad, Johannesburg, reis je naar het bekende Kruger National Park. Tijdens deze route passeer je panoramische en prachtige uitzichten. Het enorme en uitgestrekte gebied van dit park heeft veel te bieden, zo kom je hier onder andere de Big Five tegen en leven in dit gebied wel 330 verschillende vogelsoorten. Je verblijft twee nachten in het Kruger gebied en hebt de kans om het Shangaan spektakel (dans en zang) bij te wonen én een game drive in het park te doen waarbij je veel verschillende diersoorten kunt spotten.
2

Dag 2: Greater Kruger - Kruger National Park

Vroeg uit de veren; we ontwaken bij zonsopkomst om meteen op pad te gaan voor onze game drive. Houd je oren en ogen open, want de leeuw, olifant, buffel en giraffe kunnen zomaar in beeld komen. De cheetah en luipaard verschuilen zich beter en zijn moeilijker te vinden. Ben jij diegene die deze dieren wél kan spotten? Vanmiddag relaxen we van de faciliteiten die de omgeving te bieden heeft. Denk hierbij aan restaurants, souvenir winkels en zwembaden. Vanavond genieten we van een gezamenlijk diner rondom het kampvuur. Voor de wildlife liefhebbers is er vanavond nog een mogelijkheid om een optionele game drive te nemen.
3

Dag 3: Kruger National Park

Na het ontbijt rijden we het park weer in met een 4×4 safari voertuig, voor onze tweede game drive. Houd je camera en verrekijker gereed; we rijden de gehele dag door het park om op zoek te gaan naar de populaire Big Five (olfifant, neushoorn, luipaard, leeuw en buffel). De middag spenderen we in en rondom onze camping om te genieten van de faciliteiten.
4

Dag 4: Kruger National Park - Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vandaag reizen we naar het zuiden van het Kruger National Park, waar we de rivier passeren en arriveren in Swaziland. We passeren vele handwerk marktjes, brengen een bezoek aan de populaire Ngwenya glasfabriek en bekijken de hoofdstad Mbabane, voordat we arriveren in Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier verblijven we de komende twee nachten. Mlilwane Wildlife Sanctuary is Swaziland’s oudste beschermde gebied in de prachtige Ezulwini Vallei, ook wel de hemelse vallei genoemd.
5

Dag 5: Mlilwane Wildlife Sanctuary

Na ontwaakt te zijn door de geluiden van de antelope en wilde exotische vogels, genieten we van een heerlijk ontbijt in de prachtige natuur. Een korte rit brengt ons naar een traditioneel dorpje waar een lokale gids ons meer leert over de rituelen van de bevolking. Na het verkennen van het dorpje gaan we terug naar onze verblijfplaats, waar we een lunch geserveerd krijgen. Zin om iets actiefs te ondernemen? Optioneel kun je excursies boeken zoals paardrijden, mountainbiken of een begeleide wandeling. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner.
6

Dag 6: Mlilwane Wildlife Sanctuary - St. Lucia

We verlaten het geweldige kamp en brengen een bezoek aan een unieke en typische kaarsenfabriek, voordat we de grens passeren en weer arriveren in Zuid-Afrika, in de KwaZulu-Natal provincie. Vandaag verblijven we in de kleine stad St. Lucia, gelegen tussen de ruige stranden en tropische natuur, waar we in de late namiddag een riviercruise maken. Geniet van de omgeving, probeer unieke dieren zoals krokodillen te spotten en neem een verfrissende duik in de rivier. Na het diner struinen we door het stadje om te genieten van een drankje in een van de lokale cafeetjes.
7

Dag 7: St. Lucia - Hluhluwe Game Reserve - Durban

Vandaag zijn we weer vroeg uit de veren om op tijd te arriveren in het Hluhluwe Game Reserve. Dit reservaat is KwaZulu-Natal’s eerste park waar de populaire Big Five gevestigd is, evenals vele andere diersoorten. Deze ochtend genieten we van een game drive door het oudste reservaat van Zuid-Afrika, waarna we onze route vervolgen door de bossen en suikerrietvelden richting Durban. Onze jongerenreis door Afrika eindigt hier.

Jongerenreis reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een review achter

Beoordeling