13 dagen
Duur
Nairobi
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Bezoek aan twee landen: Kenia & Tanzania
Ontdek de historie en cultuur van Tanzania & Kenia; de twee meest indrukwekkende regio’s in Afrika. Voordat we ons uitstrekken op de pure stranden van Zanzibar, brengen we een bezoek aan het Maasai Mara National Reserve, Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater. Deze 13-daagse jongerenreis door Kenia en Tanzania is een absolute aanrader!

HIGHLIGHTS
Exotisch ZanzibarMaasai Village Walk
Serengeti National ParkNgorongoro Crater excursie
STARTPUNTNairobi, Kenia
EINDPUNTDar es Salaam, Tanzania
INCLUSIEF
12 overnachtingenProfessionele gids
12x ontbijt, 9x lunch, 9x dinerDiverse excursies
Lokaal vervoer
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa
Verplichte Adventure Pass à €1240,-
1

Dag 1: Nairobi - Maasai Mara National Reserve

Reizend in kleine en speciale safari voertuigen, passeren we de Great Rift Valley, op weg naar Maasai Mara National Reserve. Bereid je voor op een verblijf van twee nachten in ons kamp, met genoeg vrije tijd om het park te verkennen, game drives te ondernemen en de locals te ontmoeten. Houd je ogen open; we proberen de Big Five te spotten!
2

Dag 2: Maasai Mara National Reserve

Begin de ochtend met een game drive, waarbij we gedurende de gehele rit op zoek gaan naar de populaire Big Five; olifanten, neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden. Tussen onze game drives door is er genoeg tijd om te relaxen en te genieten van prachtige uitzichten in de omgeving.
3

Dag 3: Maasai Mara National Reserve - Nairobi

We laten het indrukwekkende natuurlijke wonderland van Masai Mara achter ons en reizen verder naar de chaotische Keniaanse hoofdstad waar we overnachten.
4

Dag 4: Nairobi - Arusha

Nadat we de grens van Tanzania hebben gepasseerd bereiken we in de late namiddag onze volgende bestemming: Arusha. Deze stad, gelegen tussen Kaapstad en Cairo, is Tanzania’s safari hoofdstad. Een drukke stad van gekleurde marktjes, vele winkeltjes, verschillende voertuigen en veel mensen. Na het ontdekken van de marktjes reizen we naar ons kamp, net buiten de stad, waar we ons klaarmaken voor een drie dagen durende excursie door het Serengeti National Park en de Ngorongoro Crater.
5

Dag 5: Arusha - Serengeti National Park

Vanuit Arusha passeren we de Great Rift Valley en Mto Wa Mbo (mosquito creek). We arriveren bij de Ngorongoro Crater, rijden rond de krater en bezoeken het Serengeti National Park. In het park maken we kennis met vele diersoorten en een enorme diversiteit aan vogelsoorten. Aan het einde van de dag rijden we naar onze camping waar we verblijven. Wees gewaarschuwd: de leeuw en de hyena bevinden zich in de buurt, een onvergetelijke ervaring!
6

Dag 6: Serengeti National Park

Rise and shine! We brengen de ochtend door met een game-drive en bekijken, na een welverdiende lunch, de buitenkant van de Ngorongoro Crater. Pak je warmste jas in, want we kamperen op de rand van de krater. De Ngorongoro Crater is Afrika’s grootste, intacte krater en een Werelderfgoed stuk.
7

Dag 7: Serengeti National Park

Op deze laatste dag van de excursie maken we ’s ochtends nog een game drive. Na ons laatste avontuur gaan we terug naar ons safari kamp, voor een laatste blik op de Ngorongoro Crater. We lunchen gezamenlijk en vertrekken terug richting Arusha.
8

Dag 8: Serengeti National Park - Bagamayo

Vanochtend struinen we door de lokale Maasai dorpjes en maken kennis met de cultuur en tradities, voordat we verder reizen naar de Bagamayo regio. Bagamayo werd ontdekt aan het einde van de 18e eeuw en was de originele hoofdstad van Duits Oost Afrika. Daarmee was het een van de meest belangrijke havens langs de Oost-Afrikaanse kust. Als het weer helder is, kunnen we de met sneeuw bedekte top van de Kilimanjaro zien, Afrika’s hoogste berg.
9

Dag 9: Bagamayo - Dar es Salaam

Vandaag verlaten we Bagamayo en reizen we richting het zuiden naar Dar es Salaam. Deze drukke havenstad kent vele Arabische invloeden die je terug ziet in de architectuur en wordt de toegangspoort genoemd tot het exotische Zanzibar. Vanavond kamperen we net buiten de stad, waar we ons voorbereiden op onze trip naar Zanzibar.
10

Dag 10: Dar es Salaam - Zanzibar

Wonderbaarlijk, exotisch en perfect gelegen: Zanzibar! De komende dagen zijn geheel naar eigen wens in te vullen, dus geniet ervan.
11

Dag 11: Zanzibar

Trek je comfortabele wandelschoenen aan en ga op ontdekking naar Stone Town. Ontdek de bazaars, drukke fabrieken, rijkversierde beeldhouwwerken en bezoek de vele moskees en paleizen. Je kunt ervoor kiezen om optionele activiteiten te ondernemen, zoals scuba diven, een bezoek brengen aan Mnemba Island of genieten van een massage.
12

Dag 12: Zanzibar

Witte zandstranden, kristalhelder water en een brandende zon. Bezoek de noordelijke stranden en geniet van de Indische Oceaan. Ben je avontuurlijk ingesteld? Probeer een optionele snorkelexcursie of een duikexcursie.
13

Dag 13: Zanzibar - Dar es Salaam

Onze laatste dag in het paradijs! Tijd om de ferry te nemen richting Dar es Salaam, waar je afscheid neemt van de groep en onze onvergetelijke jongerenreis door Kenia en Tanzania ten einde komt.

Jongerenreis reviews

Er zijn nog geen beoordelingen.

Laat een review achter

Beoordeling