25 dagen
Duur
Kaapstad
Vertrekpunt
55-70%
Alleenreizend
20-28 jaar
Gem. leeftijd

Bezoek aan vijf landen: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe
Verken het beste van Zuid- en West Afrika tijdens deze 25-daagse jongerenreis van Kaapstad naar Johannesburg. Tijdens deze jongerenreis bezoek je maar liefst vijf landen in Afrika. Je reist kriskras door diverse landschappen; van Namibië’s ruige woestijn naar Botswana’s machtige Okavango Delta en Livingstone’s beroemde watervallen. Als laatste bezoek je Matobo National Park en Greater Kruger. Creëer onvergetelijke herinneringen!

HIGHLIGHTS
Victoria FallsChobe National Park
Kruger National ParkMokoro safari wandeling
Sossusvlei & Dune 45Etosha National Park
STARTPUNTKaapstad, Zuid-Afrika
EINDPUNTJohannesburg, Zuid-Afrika
INCLUSIEF
24 overnachtingenProfessionele gids
24x ontbijt, 20x lunch, 19x dinerDiverse excursies
Lokaal vervoer
EXCLUSIEF
Intercontinentale vluchten
Optionele excursies
Visa
Verplichte Adventure Pass à €520,-
1

Dag 1: Kaapstad - Western Cape Citrus Area

Deze fantastische jongerenreis begint in de levendige wereldstad Kaapstad. Met hét symbool van Kaapstad (Tafelberg) en grenzend aan de Atlantische Oceaan, is Kaapstad één van ’s werelds meest pittoreske steden. Voordat we de stad verlaten, bezoeken we de bekende townships. Deze illustreren het Zuid-Afrikaanse verleden en laten een blik zien op de toekomst. Daarna reizen we richting het fruitteeltgebied waar citrusvruchten worden geteeld. De accommodatie ligt aan het adembenemende Cedergebergte. Tijd om heerlijk te ontspannen met een glaasje Zuid-Afrikaanse wijn!
2

Dag 2: Western Cape Citrus Area - Gariep (Orange) River

Vandaag trekken we naar de Gariep rivier. Op onze route merken we dat het landschap steeds droger en rotsachtiger wordt, naar mate we dichter bij de Namibische grens komen. We zetten onze tenten op en verblijven aan de Zuid-Afrikaanse kant van de Gariep (Orange) River. Onze camping is omgeven door schitterende landschappen en biedt prachtige uitzichten. Later op de dag kun je kano varen, naar het uitkijkpunt boven de camping wandelen of zwemmen in de rivier.
3

Dag 3: Gariep (Orange) River - Fish River Canyon

Vanuit Gariep (Orange) River reizen we naar Fish River Canyon, waar we rond de middag aankomen. Het is één van de natuurlijke wonderen van Afrika: de Canyon is meer dan 500 meter diep, 160 kilometer lang en wordt beschouwd als de tweede grootste in de wereld. Vergeet niet een camera mee te nemen om deze spectaculaire vergezichten vast te leggen!
4

Dag 4: Fish River Canyon - Namib Naukluft National Park

We verlaten Fish River Canyon en arriveren in Namib Naukluft Park (’s werelds oudste woestijn met de hoogste zandduinen ter wereld). Het park bevat een deel van de Namib woestijn en het Naukluft gebergte. Met een totale oppervlakte van bijna 50.000 vierkante kilometer, is dit het tweede grootste wildpark van Afrika en de vierde grootste ter wereld.
5

Dag 5: Namib Naukluft National Park - Solitaire

Vandaag staan we vroeg op voor een klim naar Dune 45 om een schitterende zonsopgang te zien. Een spectaculair gezicht, maar wees gewaarschuwd: het is een klim die veel energie vergt, sommige duinen zijn namelijk meer dan 300 meter hoog! Na een welverdiend ontbijt, blijven we in het park voor een optionele natuurwandeling in de Sossusvlei, te midden van Namibië in de ongerepte natuur. Zorg dat je een camera bij de hand hebt, want de woestijn veranderend van kleur wanneer de zon tevoorschijn komt. In de late middag/avond reizen we verder naar het kleinste stadje van Namibië: Solitaire. Hier verblijven we één nacht.
6

Dag 6: Solitaire - Swakopmund

Vanuit Solitaire reizen we naar onze volgende bestemming: Swakopmund, ons verblijf aan de Atlantische kust voor twee nachten. We passeren de Steenbokskeerkring en stoppen tussendoor om een aantal mooie foto’s te maken. Swakopmund zorgt voor een verfrissende, koele Atlantische zeelucht en biedt een aantal avontuurlijke activiteiten.
7

Dag 7: Swakopmund

Swakopmund is een klein stadje uit Namibië’s koloniale verleden, maar met een modern tintje voor bezoekers. Het stadje is één van de belangrijkste kustplaatsen van Namibië. Vandaag kun je ervoor kiezen een optionele activiteit te ondernemen, zoals sandboarding, quad rijden, skydiven of diepzeevissen.
8

Dag 8: Swakopmund - Spitzkoppe

Vandaag rijden we in zuidelijke richting naar de prachtige Damaraland regio, waar we stoppen in Spitzkoppe. Hier bewonderen we oude bushman schilderingen die nog steeds te zien zijn in de rotsformaties. Neem je tijd en ontdek de omgeving, die gekenmerkt wordt door een betoverende kalmte. Let vooral op de steeds verkleurende rots, vooral bij zonsopkomst en zonsondergang.
9

Dag 9: Spitzkoppe - Etosha National Park

Vanuit Spitzkoppe reizen we verder naar Etosha National Park, een enorm reservaat van meer dan 20.000 vierkante kilometer rondom een centrale zout ‘pan’. Afhankelijk van het seizoen zit deze vol met water, de speciaal beheerde waterpoelen ondersteunen zo’n 114 zoogdieren en 340 vogelsoorten. Na onze aankomst plaatsen we onze tenten in de buurt van een verlichte waterput en beginnen met een korte game drive. Houd je ogen open zodra de schemering valt, je komt namelijk een aantal nachtelijke bezoekers tegen zoals olifanten, giraffen, zebra’s, hyena’s en zelfs de leeuw!
10

Dag 10: Etosha National Park

Etosha National Park: een ultieme safari bestemming. Een dor landschap vol met flamingo’s en pelikanen, omgeven door niets anders dan inheemse bossen, graslanden, struikgewas en zoute meren. Geloof ons, je zult onder de indruk zijn van deze magische plek! Vandaag duiken we recht in het hart van het Etosha National Park en kun je genieten van een game drive.
11

Dag 11: Etosha National Park - Windhoek

Vandaag reizen we naar onze volgende bestemming: Windhoek, de hoofdstad van Namibië en gelegen tussen Khomas Highland, Auas en Eros Mountains. Het centrum van Windhoek wordt gekenmerkt door Duitse architectuur; een herinnering aan Namibië’s eerdere koloniale historie. Breng je avond door in een van de lokale restaurantjes of de populaire bar ‘Joe’s Beerhouse’.
12

Dag 12: Windhoek - Ghanzi

We verlaten Windhoek en steken over richting de Kalahari regio, Botswana. Onze eerste stop is bij de stad Ghanzi. Hier ontmoeten we de San Bushman en maken we een wandeling om meer te leren over de levenswijze van deze bevolking. Later op deze avond, genieten we van oude dans rituelen van de San Bushman; een intense en spirituele beleving.
13

Dag 13: Ghanzi - Maun

Vanuit Ghanzi vertrekken we richting Maun; de toegangspoort tot de Okavango Delta. Maun is de vijfde grootste stad in Botswana en een mix van moderne gebouwen en inheemse hutten.
14

Dag 14: Maun - Okavango Delta

Vanuit Maun reizen we verder en beginnen we aan de excursie naar de Okavango Delta. Met een open 4×4 safari truck rijden we richting Mokoro station, waar we geïntroduceerd worden aan de lokale Tswana Polers die ons meenemen op excursie. Voordat we op wandel safari gaan, varen we met een kano door de kanalen in het park. We proberen een glimp op te vangen van nijlpaarden, krokodillen en diverse vogelsoorten.
15

Dag 15: Okavango Delta - Maun

Vandaag verlaten we de Okavango Delta. Met de kano varen we terug naar het station en vanuit daar reizen we verder naar Maun. De rest van de dag is vrij gepland en kan men de omgeving verkennen of een optionele excursie plannen.
16

Dag 16: Maun - Elephant Sands

Deze dag vertrekken we naar het noordoostelijke deel van Botswana, waar olifanten aan de natuurlijke waterput vlak voor de lodge komen baden en drinken. Aangezien er geen hekken staan, zwerven de dieren vrij rond van de ene waterput naar de andere. Tijdens het verblijf heb je dus de kans om meerdere soorten van dichtbij te observeren. Een verbazingwekkende ervaring!
17

Dag 17: Elephant Sands - Chobe National Park

Vandaag reizen we verder naar Kasane, in de noordoostelijke hoek van Botswana. Dit is tevens de toegangspoort tot het prachtige Chobe National Park. Chobe is het derde grootste wildpark in het land en de thuisbasis van een grote diversiteit wilde dieren, waaronder olifanten, leeuwen, buffels, nijlpaarden en een overvloed aan vogels. We maken een ‘Fish Eagle’ cruise op de Chobe rivier, waarbij we misschien wel nijlpaarden, olifanten of buffels zien. Deze dieren komen naar de rivier om te baden en te drinken. Houd je camera bij de hand!
18

Dag 18: Chobe National Park - Livingstone

Vandaag nemen we de ferry over de samenvloeiing van de Chobe rivier en de Zambezi rivier. De Zambezi River is de vierde langste in Afrika (na de Nijl, Congo en Niger). Tevens is het de thuisbasis van een van ‘s wereld grootste watervallen: de Victoria Falls. Geniet van de prachtige omgeving en grijp je kans om geweldige foto’s te maken! Wist je dat de lokale naam voor dit gebied Mosi oa Tunya is?
19

Dag 19: Livingstone

Onze pittoreske camping is perfect gelegen bij de ingang van Mosi Oa Tunya National Park (Victoria Falls). Heb je zin in een game drive? Grijp je kans! Olifanten steken de Zambezi rivier vanuit Zimbabwe over, maar ook de giraf, buffel, het nijpaard en de neushoorn bevinden zich in de buurt.
20

Dag 20: Livingstone - Matobo National Park

Vandaag verlaten we Livingstone. We steken de grens over naar Zimbabwe en passeren de Victoria Falls richting Bulawayo, een aangename stad met grote open ruimten. Onze camping is gelegen in het Matopos gebied, dat wordt omgeven door heuvels, interessante rotsformaties en geologische, natuurlijk en cultureel erfgoed.
21

Dag 21: Matobo National Park

Vandaag verkennen we het indrukwekkende Matobo National Park samen met een aantal gidsen. De Matobo Hills zijn een site van verschillende Bushman schilderingen, waardoor het gebied een bijzonder culturele en spirituele betekenis heeft voor de inheemse bevolking. Dit gebied heeft de grootste concentratie van de zwarte en witte neushoorn in Afrika. Mits de omstandigheden het toelaten, zullen de gidsen je speciale en verborgen plekken van deze dieren laten zien.
22

Dag 22: Matobo National Park - Tshipise

We verlaten het Matobo National Park en reizen zuidwaarts naar de grens bij Beitbridge. Hiersteken we de Limpopo rivier over – de tweede grootste in Zuid-Afrika – en een belangrijke waterbron voor deze droge regio. We verblijven in Tshipise, een stad gelegen in de Noordelijke provincie Limpopo. Onze camping is gelegen aan Forever Resorts.
23

Dag 23: Tshipise - Greater Kruger

Vanuit Tshipise reizen we verder naar Zuid-Afrika’s grootste wildreservaat, het Kruger National Park. Enkele jaren geleden werden hekken tussen het nationaal park en de omliggende privé reservaten verwijderd om de Greater Kruger, een oppervlakte van ongeveer 24.000 vierkante kilomter, te vormen. Het gebied is ongelooflijk divers in zowel flora als fauna: in het gebied vind je meer dan 145 diersoorten, waaronder de bekende ‘Big Five’. ‘s Avonds worden we getrakteerd op een show van traditionele Shangaan zang en dans. Morgen hebben we de gehele dag een game drive.
24

Dag 24: Greater Kruger - Kruger National Park

Let vandaag goed op, je kunt namelijk Afrika’s meest diverse wildleven bewonderen! Met een game drive maken we de gehele dag een tocht door het park.
25

Dag 25: Kruger National Park - Johannesburg

We verlaten het Kruger National Park en maken onze weg naar de grootste stad van Zuid-Afrika, waar onze onvergetelijke jongerenreis door Afrika ten einde komt. Als je de bruisende stad Johannesburg nog verder wilt ontdekken, kun je jouw verblijf eventueel verlengen.

Jongerenreis reviews

5.00 gebaseerd op 2 reviews
juni 15, 2017

Ik heb een onwijs toffe vakantie gehad!
Ik heb eigenlijk geen op- of aanmerkingen, behalve de grote afstanden en weinig vrije tijd.. (maar dat is tenslotte ook nodig, als je veel wil zien in een relatief klein tijdsbestek).
De organisatie was top. Leuke groep mensen. Onwijs mooie natuur. Afwisseling stad en natuur vond ik ook prima. De vluchten met KLM waren ook ideaal, geen vertraging, goede service. Ik vond
jullie ook goed wat betreft reageren en zaken regelen.

juni 15, 2017

De trip naar Afrika was fantastisch! De organisatie was uitstekend. De truck, tenten, campsites, activiteiten waren allemaal erg goed en het eten was zelfs 5-sterren waardig vond ik. En ook de vluchten, transfers, accommodaties waren allemaal prima.
Het enige puntje wat ik graag van te voren had willen vernemen is dat in Livingstone het reisgezelschap werd opgesplitst. Sommigen eindigden daar. Anderen gingen verder met een tour naar het noorden en ik ging bijvoorbeeld met andere tour mee terug naar Johannesburg. Ging wel heel soepel allemaal, maar niemand wist dit van te voren. Iedereen dacht dat men van begin tot eind dezelfde tour deed. Opzich niks mis mee maar ik had dit wel van te voren willen weten.

Laat een review achter

Beoordeling